Un bulgar a încercat să intre peste piloți, într-un avion Blue Air. A fost legat și predat poliției

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Un incident petrecut la bordul unei aeronave româneşti le-a dat mari emoţii unor pasageri care se întorceau din Marea Britanie.

Aceştia au văzut cum un cetăţean bulgar a încercat să intre cu forţa în cabina piloţilor. Din fericire, bărbatul a fost imobilizat, iar în Bucureşti, după ce a coborât din avion, a fost reţinut.

Bulgarul în vârstă de 27 de ani s-a îmbarcat în aeronava companiei Blue Air cu gândul de a ajunge la Bucureşti.

Avionul a decolat fără incidente de pe aeroportul din Birmingham. După un timp, însă pasagerul bulgar s-a îndreptat spre cabina piloţilor şi i-a cerut însoţitoarei de bord codul de acces. Aceasta a văzut că bărbatul este agitat şi incoerent şi a cerut sprijinul a doi pasageri.

Bulgarul a fost legat fedeleş şi aşezat culcat, pe culoar, până când avionul a ajuns în siguranţă pe Aeroportul Henri Coandă. Pentru că situaţia a fost cât se poate de delicată pilotul a cerut sprijin înainte de aterizare.

CONVORBIRE PILOT - TURN CONTROL
"Pilot: avem nevoie de poliţie la avion după aterizare, avem un pasager turbulent.
Controlor: Confirm, poliţie la aterizare, pasager turbulent.
Pilot: Mulţumim mult
Pilot: Este vorba despre un pasager care a forţat intrarea în cockpit. Acum este imobilizat, supravegheat de doi pasageri şi este la poziţia 25. Dacă vreţi să le transmiteţi domnilor de la poliție.
Controlor: Confirm, am notat.

Imediat după ce a aterizat pe pământ românesc, poliţiştii au flancat aeronava, iar cetăţeanul bulgar a fost reţinut.

Cetăţeanul bulgar nu a venit cu o explicaţie coerentă. Individul are acum dosar penal pentru încălcarea gravă a codului aerian.

Insp. Princ Alexandrs Popescu Inspectoratul Poliţiei de Frontieră: ”Asemenea incidente sunt tratate cu maximă seriozitate de poliţia de frontieră pentru că potrivit codului aerian agresiunea fizică sau psihică asupra pasagerilor sau membrilor echipajului se pedepseşte cu până la 7 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.”

După atentatele teroriste din 11 septembrie s-a luat decizia ca uşa de la cabina piloţilor să fie ranforsată tocmai pentru că nimeni să nu poată intra fără autorizaţie.

Codul aerian pedepseşte asupru până şi glumele. A păţit-o un pasager care s-a îmbarcat la Cluj pentru o cursă spre Marea Britanie. Acesta a fost amendat cu 10 mii de lei pentru că i-a spus unei însoţitoare de bord că are o bombă în bagaj.

Iar un bărbat din Botoşani dat în urmărire internaţională a fost pus sub acuzare şi pentru că în timpul unui zbor Bruxelles Malta a iscat un incident violent la bordul avionului şi a obligat echipajul să aterizeze de urgenţă.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO