Incertitudine si multe asteptari in Republica Moldova


Ultimul update: Marti 03 Iulie 2012 15:45
Data publicarii: Vineri 31 Iulie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe
Republica Moldova

Alegerile parlamentare anticipate au marit si mai mult prapastia dintre puterea comunista si opozitia liberala de la Chisinau.

Cum niciuna dintre parti n-a obtinut majoritatea, urmeaza negocieri intense, menite sa deblocheze situatia politica din cea mai saraca tara din Europa.

Partidul Comunistilor ramane principala formatiune politica din parlament cu 48 de mandate de deputati. Chiar daca va pierde guvernarea, tot va avea un cuvant greu de spus la Chisinau.

Liderii celor patru partide de opozitie, care isi impart restul de 53 de locuri, au jurat sa nu colaboreze cu stanga aflata la putere din 2001. Deocamdata insa, opozitia sufla si in iaurt.

Un al doilea scenariu ia in calcul colaborarea dintre comunisti si Partidul Democrat, condus de Marian Lupu - un fost sef comunist. In fine, al treilea scenariu ii are in centru tot pe comunisti, care ar putea convinge individual cativa deputati de opozitie sa le acorde voturile pentru obtinerea majoritatii parlamentare.

Indiferent cine va tine fraiele puterii dupa aceste negocieri, Chisinaul va naviga si de acum incolo intre doua curente, la fel de hotarate - nostalgicii comunisti, dornici sa mentina legatura cu Moscova si tabara liberala, care incearca sa ancoreze corabia moldoveneasca in apele Uniunii Europene.
 

Sursa: Pro TV

Tags: alegeri,

Alegerile din Moldova
Alegeri cu impuscaturi si capete in gura in Moldova!
Comunistii au pierdut monopolul puterii la Chisinau
VIDEO PROTVPLUS.RO