Inca o prezentatoare de la Russia Today a demisionat LIVE: "Nu pot face parte dintr-o retea care spala actiunile lui Putin"


Ultimul update: Duminica 09 Martie 2014 07:03
Data publicarii: Joi 06 Martie 2014 10:29
Categorie: Stiri externe

VIDEO. Inca un angajat al retelei media Russia Today "face valuri" in media internationala dupa ce a decis sa demisioneze ca sa nu mai faca propaganda pentru Vladimir Putin.

Conform CNN, prezentatoarea TV Liz Wahl a renuntat la postul pe care-l ocupa la Russia Today (RT) chiar in tipul emisiei, anuntand ca se confrunta cu "provocari etice si morale". Ea a explicat ca provine dintr-o familie care a emigrat in America pentru a scapa de fortele sovietice care au actionat in timpul revolutiei ungare din 1956. Liz este fiica unui veteran militar american.

"Iata de ce, personal, nu pot face parte dintr-o retea fondata de guvernul Rusiei, care spala actiunile lui Vladimir Putin. Sunt mandra de originile mele americane si cred in raspandirea adevarului. Din acest motiv, dupa acest jurnal de stiri, demisionez." - a spus Liz.

Imediat, a venit si replica Russia Today: "Cand un jurnalist nu este de acord cu politica editoriala a organizatiei din care face parte, procedura uzuala este sa se adreseze editorului, pentru a discuta de acele aspecte, iar daca nu pot fi rezolvate, sa demisioneze ca un profesionist. Insa atunci cand cineva face un spectacol dintr-o decizie personala, inseamna ca totul nu este altceva decat o promovare de imagine."

Intr-un interviu acordat CNN, fosta prezentatoare a respins aceste acuzatii, sustinand ca "a ezitat o vreme sa faca acest gest, temandu-se de repercusiuni", insa apoi a hotarat sa actioneze pe baza credintei personale ca "natura propagandista a postului Russia Today a iesit prea mult in fata" din cauza subiectului legat de criza din Ucraina.

"RT nu este despre adevar, ci despre promovarea agendei Putiniste. Si va spun ceva de la prima sursa, asta inseamna in primul rand lovirea Americii".

Liz Wahl era corespondent al postului Russia Today la Washington si a devenit, astfel, al doilea jurnalist de la RT care a demisionat, dupa gestul similar al lui Abby Martin.

VIDEO PROTVPLUS.RO