In timp ce Romania este "sufocata" de canicula, Europa inregistreaza fenomene extreme. In Lituania s-a format o tornada


Ultimul update: Duminica 02 Iulie 2017 07:41
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2017 18:23
Categorie: Stiri externe

In timp ce noi ne topim, europenii din tari ca Polonia si Lituania au alte necazuri. La Vilnius a plouat din belsug, chiar in ziua care trebuia sa fie cea mai claduroasa din acest an. Furtuni sunt si in Italia, de pilda, unde s-a format o tornada.

Strazile din capitala Lituaniei, Vilnius, sunt inundate dupa o furtuna de 6 ore. Ploaia n-a luat nicio clipa de pauza, iar termometrele au aratat 15 grade, nu 33 cat au anuntat meteorologii. Mai multe sosele s-au inundat, iar unii soferi au mers prin apa pana la genunchi, ca sa ajunga la masini.

Taximetrist: "Am crezut ca voi putea inainta... Dar s-a pornit rapid o ploaie foarte puternica si m-am impotmolit. Era ca o fantana!"

Mai multe semafoare au fost doborate de rafalele de vant, iar 7 mii de oameni au ramas fara electricitate.

Polonia vecina n-a fost nici ea scutita. Valul de caldura a fost intrerupt de furtuni puternice si ploi torentiale. In regiunea Lubuzs, din vest, mai multe sosele au fost acoperite de apa.

Localnic: "Au fost 30 de centimetri de apa... Apa se scurgea dinspre strazile din centru.. De 30 de ani, de cand stau aici, nu am vazut asemenea inundatii."

Natura s-a dezlantuit si in nordul Italiei.

Regiuni intinse au fost maturate de furtuni cu vant puternic, ploi torentiale si grindina. Totul a culminat cu o tornada.
Localnicii au surprins traseul fuiorului care a atins solul pentru cateva secunde intr-o zona in care nu erau cladiri. Prin urmare, nu a facut victime si nu a lasat in urma pagube. Furtunile, in schimb, au provocat inundatii. Apele au intrat in casele oamenilor si au afectat culturile.

VIDEO PROTVPLUS.RO