În ciuda unei economii lovite de pandemie, China produce cinci miliardari pe săptămână

Ultima actualizare: 21-10-2020 07:31
miliardari chinezi
AFP

China produce miliardari într-un ritm-record, în ciuda unei economii lovite de pandemie, datorită listărilor de noi companii pe burse și a creșterii prețului acțiunilor, scrie Reuters.

Raportul Hurun privind cei mai bogați chinezi arată că averea totală a acestora a ajuns în acest an la 4.000 de miliarde de dolari, mai mult decât întreaga economie a Germaniei.

Numai în acest an cei mai bogați chinezi au adăugat 1.500 de miliarde de dolari, mai mult decât în ultimii cinci ani împreună. Nivelul este echivalent cu jumătate din PIB-ul Marii Britanii.

„Lumea nu a văzut niciodată atâta bogăție creată în doar un an. Antreprenorii Chinei au dus-o mai bine decât așteptările. În ciuda Covid-19, aceștia au ajuns la niveluri record‟, spune Rupert Hoogewerf, președintele Hurun.

Potrivit unui raport separat, realizat de către banca elvețiană UBS și compania de consultanță PwC, doar miliardarii din SUA au o avere cumulată mai mare.

Jumătate dintre miliardari trăiesc în cele mai mari șase metropole ale Chinei, respectiv Beijing, Shenzen, Shanghai, Hangzhou, Guangzhou și Suzhou, potrivit datelor oferite de Hurun. De asemenea, un număr de zece companii au în total 137 de bogați în topul din acest an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO