In 10 ani, Pamantul va intra intr-o "mica era glaciara"

Ultima actualizare: 03-11-2012 16:14

Avertismentul deloc linistitor vine de la doua universitati americane, care contesta rezultatele Comisiei ONU pentru schimbari climatice.

In toiul discutiilor, intra in joc si demografii cu un sfat controversat. Daca vreti sa limitati efectul de sera, faceti mai putini copii. De la mama octupletilor la cei 18 copii ai familiei Duggars, americanii au dezvoltat o adevarata obsesie pentru familiile supra-dimensionate.

Cercetatorii Universitatii din Oregon sustin insa ca exista un pret pentru asta. Potrivit lor, o familie cu 4-5 membri care cumpara o masina cu un consum redus de carburant inlocuieste becurile clasice cu unele economice, frigiderul vechi cu unul ecologic si recicleaza resturile menajere ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon cu 500.000 de kilograme.

In schimb, daca ar avea un copil in minus, aceeasi familie ar face o economie de 20 de ori mai mare.

Grupurile ecologiste nu militeaza pentru mai putini copii pentru ca nevoia de reproducere este foarte mare si de aceea oamenii reactioneaza intens la declaratii despre impactul negativ al cresterii populatiei asupra mediului.

Suprapopularea planetei este un subiect cu atat mai sensibil cu cat exista indicii ca in zece ani Pamantul va intra intr-o mica era glaciara, ale carei efecte se vor resimti pana la sfarsitul secolului 21.

Asta ar insemna o restrangere a zonelor propice vietii si o scadere dramatica a resurselor de apa si hrana, tocmai cand Pamantul geme sub povara a peste 6 miliarde si jumatate de oameni.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO