Cum le schimba imigrantii viata europenilor. Germania pregateste noi masuri pentru a evita agresiunile sexuale

Ultimul update: Luni 01 Februarie 2016 07:00
Data publicarii: Vineri 29 Ianuarie 2016 20:08
Categorie: Criza imigrantilor

In ce masura imigrantii le schimba viata locuitorilor Europei? Autoritatile de la Koln au anuntat "crearea unei zone securizate pentru femei'' in timpul Carnavalului, ca sa evite un val de agresiuni cu caracter sexual, asa cum s-a intamplat de Revelion.

Iar intr-o scoala din Austria, un cantec crestin a fost islamizat. Dumnezeu din titlu a fost inlocuit cu Allah.

"Gottes liebe ist so wunderbar" - "E minuntata iubirea de Dumnezeu". Asa este intitulat un cantecel crestin, foarte popular printre copii din Austria. Intr-o scoala din orasul Wels, insa, numele lui Dumnezu a fost inlocuit cu ... Allah.

Un parinte s-a infuriat si a depus plangere dupa ce fiica lui a venit acasa cu aceasta partitura cu titlul modificat. Conducerea scolii a explicat ca "schimbarea a fost facuta pentru elevii cu origini musulmane", majoritari in clasa respectiva. Fiecare ar fi primit cate o copie cu cu acelasi cantec - copii din famili crestine cu titlul original, ceilalti - cu imnul de slava adapat pentru Allah.

In cazul mediatizat de presa, fetita ar fi primit din greseala un exemplar destinat copiilor musulmani.

Masurile luate de Guvernul Germaniei, dupa incidentele din Koln. Ce se va intampla cu imigrantii care comit agresiuni sexuale

Satui de numarul imens de imigranti care le schimba dramatic viata de zi cu zi, tot mai multi germani nu mai vor s-o vada pe Angela Merkel la conducerea tarii. Conform unui sondaj, 40 la suta ii cer demisia pentru ca a permis ca un milion si 100.000 de solicitanti de azil sa vina in Germania, in 2015.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: "Odata ce acest pachet legislativ intra in vigoare, rudele nu vor mai putea sa isi aduca rudele in tara timp de doi ani".

Guvernul Merkel tot cauta noi masuri pentru a opri un nou flux de migranti in primavara. Masurile propuse spre aprobare parlamentului vizeza limitarea intregirii familiilor numeroase pentru anumiti refugiati. De asemenea, tari ca Maroc, Algeria si Tunisia ar urma sa fie clasate in categoria "statelor sigure" - pentru ca migrantii provenind de acolo sa nu mai poata solicita azil in Germania.

Pana atunci, autoritatile vin cu masuri care scandalizeaza si mai mult populatia. Primaria din Koln a anuntat crearea unei zone securizate pentru femei in timpul carnavalului din oras, care incepe peste cateva zile. Este solutia aleasa pentru evitarea unui nou val de agresiuni sexuale, ca cel inregistrat in noaptea de Anul nou.

Dupa abuzurile comise de Revelion de zeci de imigranti - pe care guvernantii au incercat initial sa le treaca sub tacere - au crescut spectaculos vanzarile de arme neletale, cu bile si aer comprimat, precum si de sprayuri iritante.

Tara care uimeste Europa: cel mai rapid ritm de crestere economica din 2007 si din zona euro. Multi romani lucreaza aici

Tara care uimeste Europa: cel mai rapid ritm de crestere economica din 2007 si din zona euro. Multi romani lucreaza aici

refugiati in Mediterana

"Zi tragică în Mediterana". Două mame din Libia s-au înecat salvându-şi copii

85.000 de migranti au ajuns in Italia in 2017. Localnicii sunt coplesiti, iar refugiatii, nemultumiti: "Europa nu e ca la TV"

100 de migranti disparuti dupa un naufragiu in largul coastelor Libiei. 23 de persoane au supravietuit dupa scufundarea navei

Un imigrant ilegal acuzat de viol a primit despagubiri mai mari decat victima sa. De ce nu a putut fi trimis in tara sa

Cel putin 146 de morti intr-un nou naufragiu in largul Libiei. Cosmarul, povestit de singurul supravietuitor

Circa 250 de migranti ar fi murit inecati in largul Libiei. In urma lor au fost gasite doar cinci cadavre si doua barci

imigranti plaja Libia

74 de migranti morti, gasiti de Crucea Rosie pe o plaja din Libia. Acestia voiau sa traverseze Marea Mediterana

Solutia gasita de UE pentru migrantii salvati in Mediterana. Unde vor fi trimisi, "in afara Europei"

Avertisment UNICEF: 23.000 de copii migranti, in pericol in Grecia si Balcani din cauza frigului: "Risca moartea"

Ucigasul studentei din Freiburg a agresat o tanara si in Grecia, acum 3 ani. "M-a aruncat intr-o prapastie"

Refugiatii din Germania invata cum sa abordeze sexul opus. De ce nu a reusit Omar sa se apropie de nicio femeie

Paza de coasta italiana a reusit sa salveze 2.200 de migranti. Papa Francisc: "Mediterana a devenit un cimitir"