Dupa Suedia, alte doua tari au anuntat ca zeci de mii de refugiati vor fi expulzati daca cererile pentru azil vor fi respinse

Ultimul update: Luni 01 Februarie 2016 07:00
Data publicarii: Vineri 29 Ianuarie 2016 07:49
Categorie: Criza imigrantilor

Autoritatile din tarile nordice anunta ca zeci de mii de refugiati vor fi expulzati. Aproximativ 80 de mii de migranti se vor intoarce in tarile de origine dupa ce le-a fost respinsa cererea pentru azil in Suedia.

Situatia se repeta si in Norvegia si Finlanda, iar cei care au ajuns acolo in speranta ca vor avea o viata mai buna sunt revoltati acum. In 2015, Suedia si Germania au fost tarile care au primit cei mai multi refugiati.

Anuntul a fost facut de ministrul de interne al Suediei, iar refugiatii ar putea fi trimisi in tarile de origine cu zboruri de pasageri, sustine acesta.

Anders Ygman, ministrul de interne: "Nu planuim sa ii deportam pe toti, doar pe cei carora nu le-a fost acceptata cererea de azil. Ei ar trebui sa se intoarca in tara de origine."

Adica aproape 80.000 de oameni, din totalul de 163.000, cati au depus cereri de azil. Hotararea i-a nemultumit pe cei care vor sa inceapa o noua viata in Suedia.

"Este cel mai rau loc pentru copii". Insula izolata si saraca in care mii de refugiati au devenit prizonieri

Migrant: "Am plecat din tarile noastre sa venim in Europa, intr-o tara a drepturilor omului, femeilor si copiilor. Aceasta decizie a guvernului nu ne ajuta."

Migrant:"Nu suntem de acord cu aceasta decizie, nu vrem sa ne intoarcem. Suntem fericiti aici. Iubim Suedia foarte mult! Aceasta decizia ne provoaca nefericire si ingrijorare."

Aceleasi masuri le va adopta si Norvegia. Acesti doi tineri au plecat din Siria si au ajuns in Rusia, dar instabilitatea de acolo i-a facut sa isi indrepte pasii spre tara nordica. Cum legea nu le permitea sa treaca granita cu masina sau pe jos, au ales bicicleta, la fel ca alti 5000 de refugiati. Acum se ascund intr-o biserica si se tem pentru viitorul lor si al copilului care ar urma sa se nasca peste sase luni.

"Ne este frica ca vor incerca sa ne trimita din nou acasa. Am venit in Norvegia, pentru ca a fost singura mea optiune. Imi este frica acum. "

Situatia este asemanatoare si in Finlanda. Acolo, autoritatile estimeaza ca vor expulza aproape 20.000 de migranti din cei 32.000 care au depus cereri de azil.

“20.000 este estimarea cu care lucram in acest moment, dar numarul solicitantilor de azil care se decid pentru returnarea voluntara ar putea modifica aceasta cifra”, a declarat secretarul general al Ministerului de Interne, Paivi Nerg pentru Reuters.

Aceasta ar insemna ca 62% dintre solicitantii de azil din 2015 vor fi expulzati. In 2014, procentul a fost de 56% dintr-un numar de 3.651 de cereri depuse.

Potrivit oficialului, ministerul sau are in plan infiintarea unor centre de tranzit pentru cei care urmeaza sa fie deportati, separat de cei care doresc sa paraseasca Finlanda in mod voluntar.
 

Un calugar iezuit s-a oferit sa cazeze migranti intr-o localitate din Satu Mare.

Un calugar iezuit s-a oferit sa cazeze migranti intr-o localitate din Satu Mare. "Lumea nu-i de acord, sa-i duca la ei acasa"

refugiati in Mediterana

"Zi tragică în Mediterana". Două mame din Libia s-au înecat salvându-şi copii

85.000 de migranti au ajuns in Italia in 2017. Localnicii sunt coplesiti, iar refugiatii, nemultumiti: "Europa nu e ca la TV"

100 de migranti disparuti dupa un naufragiu in largul coastelor Libiei. 23 de persoane au supravietuit dupa scufundarea navei

Un imigrant ilegal acuzat de viol a primit despagubiri mai mari decat victima sa. De ce nu a putut fi trimis in tara sa

Cel putin 146 de morti intr-un nou naufragiu in largul Libiei. Cosmarul, povestit de singurul supravietuitor

Circa 250 de migranti ar fi murit inecati in largul Libiei. In urma lor au fost gasite doar cinci cadavre si doua barci

imigranti plaja Libia

74 de migranti morti, gasiti de Crucea Rosie pe o plaja din Libia. Acestia voiau sa traverseze Marea Mediterana

Solutia gasita de UE pentru migrantii salvati in Mediterana. Unde vor fi trimisi, "in afara Europei"

Avertisment UNICEF: 23.000 de copii migranti, in pericol in Grecia si Balcani din cauza frigului: "Risca moartea"

Ucigasul studentei din Freiburg a agresat o tanara si in Grecia, acum 3 ani. "M-a aruncat intr-o prapastie"

Refugiatii din Germania invata cum sa abordeze sexul opus. De ce nu a reusit Omar sa se apropie de nicio femeie

Paza de coasta italiana a reusit sa salveze 2.200 de migranti. Papa Francisc: "Mediterana a devenit un cimitir"