Imaginile pe care turistii din Hong Kong nu le vad. 170.000 de oameni traiesc in conditii greu de imaginat
Anii de criza economica au modificat standardele oamenilor din toata lumea. Cei mai multi aleg acum locuinte mai mici decat cu ceva timp in urma.
Pe cateva mii de chinezi insa, nevoia ii impinge sa traiasca in niste incaperi de nici 6 metri patrati, in conditii greu de imaginat. De vina sunt chiriile mari si lipsa locuintelor sociale.
Aceasta este imaginea pe care o are lumea despre Hong Kong - strazi luminate puternic de miile de reclame, o viata de noapte zgomotoasa si zgarie-nori. Hong Kong e unul dintre cele mai bogate orase din lume. Pentru cateva mii de localnici insa, viata arata cu totul altfel.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Strabati tot apartamentul din patru pasi, are cam 5,6 metri patrati. Pentru comparatie, un pat matrimonial are 4 metri patrati. Iar aici locuieste o familie de 3 persoane. Copilul doarme aici, parintii dorm, mananca, se uita la televizor si traiesc acolo, iar spatiul de deasupra e folosit pentru depozitare", relateaza corespondentul CNN, Patricia Wu.
Pentru ca nu exista suficiente locuinte, apartamentele obisnuite au fost impartite in incaperi minuscule si inchiriate separat. Iar spatiul infim nu e singura problema.
"Cea mai mare problema e baia pe care o folosim in comun", spun oamenii.
Noua oameni impart toaleta, dusul si bucataria. In conditii similare locuiesc aproximativ 170.000 de oameni in Hong Kong.
"Nu au niciun viitor. Nu fac decat sa astepte ca vietile lor sa se schimbe", spune Natalie Yau, reprezentantul unui ONG.
Schimbarea ar trebui sa vina odata cu locuintele sociale pe care autoritatile vor sa le construiasca. In proiect sunt 20.000 de astfel de case pe an, dar pe lista de asteptare se afla deja 240.000 de persoane. Asa ca unii dintre acesti oameni nevoiasi stau cu anii intr-un spatiu de cativa metri patrati.