Imaginile cumplite filmate in timpul unui raid cu peste 20 de victime. Momentul in care ruinele unui oras sunt bombardate

22-01-2016 09:10


bombardamente Yemen

Peste 20 de persoane, printre care voluntari civili, dar si un sofer de ambulanta, au fost ucisi intr-un atac aerian al armatei saudite, in provincia Sa'ada, din Yemen, potrivit organizatiei Medici Fara Frontiere.
 

Raidurile ar fi bombardat mai multe zone care fusesera deja lovite in atacuri aeriene precedente. Voluntarii ucisi se aflau acolo pentru a acorda primul ajutor celor raniti in primele raiduri, pe care ii urcasera intr-o ambulanta cand masina a fost lovita in plin de o bomba, iar toti pasagerii ucisi.

Un clip surprins de un martor in timpul atacului arata imagini cumplite. Localnicii se plimba printre ruine cand sunt tinta unui nou raid. Exploziile puternice rapesc pe loc cel putin 20 de vieti. Nici cei raniti nu au multe sanse de supravietuire. "Multi oameni sunt prinsi sub ruine si este greu sa ii scoatem de acolo pentru ca noi, medicii si paramedicii, suntem in continuare tintiti de agresiunile saudite", a declarat Nashwan Attab, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii din Yemen.

Ministerul Sanatatii din Yemen a condamnat dur "masacrul oribil" al sauditilor. Autoritatile yemenite sustin ca atacurile ar tinti intentionat unitati medicale si civili, pentru a "elimina in totalitate personalul medical din zona". Peste 100 de spitale au fost bombardate de la inceputul conflictului, in martie anul trecut, si peste 5.800 de persoane au fost ucise in raiduri.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO