N-au avut bani sa-l angajeze pe George Clooney, asa ca au apelat la o sosie. Ce suma risca sa plateasca acum compania

22-01-2016 08:09


In jurul starului american George Clooney se poarta o batalie in justitie. "Adversarii" sunt un gigant international al produselor alimentare si o mult mai mica societate israeliana.

Clooney este imaginea celor dintai, iar israelienii nu si-au permis sa-l angajeze la randul lor pe actor, dar au apelat la serviciile unei... sosii.

Seamana, dar cel care ii zambeste seducator domnisoarei din reclama la cafea nu este George Clooney, ci o... sosie a acestuia. De altfel, mesajul cu litere mici de pe ecran chiar il previne pe telespectator ca protagonistul spotului publicitar nu este starul de la Hollywood.

"Daca aveam suficienti bani, l-am fi angajat pe adevaratul George Clooney. Sosia a fost un pic mai ieftina..." spune Oren Tal, presedintele companiei israeliene.

George Clooney este, insa, imaginea cafelei vandute de o mare companie alimentara internationala, cu sediul in Elvetia. Compania i-a dat in judecata pe israelieni pentru concurenta neloiala si inselarea increderii consumatorilor. De asemenea, a cerut despagubiri de 50.000 de dolari.

Reclamantul a pierdut in prima instanta. Dar, a facut apel la tribunalul din Tel Aviv si, ca sa isi sustina cauza, a chemat in Israel un cunoscut avocat elvetian.

"Reclama nu spune nimic rau despre cealalta companie. Doar arata diferentele dintre stilul oficial promovat de brandul elvetian si stilul nostru mediteran, mai degajat, fara costum si fara valet care parcheaza masina de lux... E doar o gluma, cred ca una reusita." a mai declarat Oren Tal.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO