Imaginea unor batrani intr-o casa maramureseana, premiata la National Geographic Photography Contest

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29
National Geographic

O fotografie care surprinde doi batrani intr-o casa maramureseana a primit o mentiune de onoare la National Geographic Photography Contest 2014.

In aceasta fotografie, barbatul este surprins in timp ce este asezat pe pat, pierdut in ganduri, iar, alaturi, sotia lui pregateste painea folosita la impartasanie (euharistie). Atmosfera saracacioasa si trista surprinsa in aceasta fotografie este atenuata de imaginea unei pisici, care doarme in pat, alaturi de batran.

Fotografia a fost realizata in satul Sarbi din Maramures, de Roberto Fiore, potrivit informatiilor publicate pe site-ul National Geographic.

Castigatoarea marelui premiu al National Geographic Photography Contest 2014 este fotografia "A Node Glows in the Dark", realizata de Brian Yen in Hong Kong.

Fotografia prezinta interiorul unui vagon de tren aglomerat, distingandu-se in centrul imaginii chipul unei tinere, luminat de ecranul telefonului mobil.

National Geographic este un lider in domeniul fotografiilor. La editia din acest an a National Geographic Photography Contest au fost inscrise peste 9.200 de fotografii, din peste 150 de tari, la competitie participand atat fotografi profesionisti, cat si amatori.

Concursul a avut trei categorii - oameni, locuri si natura -, fiind jurizat de o comisie alcatuita atat din fotografi ai National Geographic, cat si de alti experti in domeniu.

Castigatorul marelui premiu va primi 10.000 de dolari, dar si o calatorie la sediul central din Washington, SUA, al National Geographic, pentru a participa la seminarul anual de fotografie al organizatiei, care se va desfasura in ianuarie 2015.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO