Hosni Mubarak il egaleaza pe Carlos Slim la avere: 70 de miliarde de dolari


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 11:34
Data publicarii: Luni 07 Februarie 2011 15:02
Categorie: Stiri externe
Hosni Mubarak

Presedintele Egiptului, Hosni Mubarak, ar putea fi la fel de bogat ca si magnatul Carlos Slim, cel mai avut om al planetei. Cativa experti, citati de The Guardian, sustin ca averea familiei liderului egiptean ar atinge cifra de 70 de miliarde de dolari.

Carlos Slim l-a depasit pe Bill Gates in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume!

Conform Bloomberg, in 2010, Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a reusit sa-i depaseasca pe Bill Gates si Warren Buffett cu castigurile de pe bursa, majorandu-si averea cu 37%, la 70 miliarde de dolari.

Expertii citati de ziarul The Guardian sustin insa ca familia presedintelui Hosni Mubarak l-ar putea egala pe magnatul mexican, cu o avere care ar putea ajunge si la 70 de miliarde de dolari. 

Ei au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat conturile din bancile britanice si elvetiene, precum si investitiile realizate in proprietati din Londra, New York, Los Angeles si pe coasta Marii Rosii.

De asemenea, potrivit unui raport al IHS Global Insight, familia Mubarak detine proprietati la Paris, Madrid, Dubai, Washington si Frankfurt.

Expertii citati de The Guardian afirma ca presedintele Egiptului a reusit sa adune aceasta avere fabuloasa datorita functiei sale, pe care o detine de 30 de ani.

"A avut acces la tranzactii, transformate in investitii, care au generat profituri de sute de milioane de dolari. Multe dintre aceste venituri au fost bagate in companii offshore si depozitate in conturi secrete sau investite in apartamente si hoteluri de lux", scrie The Guardian.

Fii sai, Gamal si Alaa, sunt de asemenea miliardari.

Amaney Jamal, profesoara de stiinte politice la Universitatea Princetown, spune ca averea familiei Mubarak este similiara cu cea a altor lideri din tarile din Golf.

 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO