Hosni Mubarak, achitat de acuzatiile de complicitate la crima din timpul revoltei din 2011. Fostul presedinte ramane inchis
Un tribunal egiptean a renuntat sambata la acuzatiile de complicitate la crima formulate impotriva fostului presedinte Hosni Mubarak.
Acestea au aparut dupa moartea a sute de manifestanti in timpul revoltei din 2011 care a inlaturat regimul sau de la putere dupa 30 de ani, relateaza AFP, potrivit Mediafax.
Fostul presedinte a fost de asemenea achitat sambata de acuzatiile de coruptie formulate impotriva sa intr-un alt dosar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El va ramane insa in inchisoare pentru a ispasi o pedeapsa de trei ani de detentie in cadrul unui alt dosar de coruptie.
Anuntul verdictului dat de judecatorul Mahmud Kamel al-Rashidi a fost intampinat cu strigate de bucurie in sala de tribunal, iar cei doi fii ai lui Mubarak, de asemenea acuzati de coruptie, l-au sarutat pe frunte pe fostul presedinte, care s-a limitat la un zambet discret.
Acuzatiile impotriva lui Alaa si Gamal Mubarak au fost de asemenea abandonate, din cauza prescrierii faptelor. O parte din acuzatiile de coruptie care il vizau pe Hosni Mubarak erau legate de un caz de vanzare de gaze naturale egiptene Israelului, realizata sub pretul pietei.
In procesul pentru complicitate la uciderea manifestantilor, alti sapte fosti oficiali din domeniul securitatii, intre care fostul ministru de Interne Habib al-Adly, au fost achitati de tribunal.
Peste 846 de persoane au fost ucise in timpul revoltei populare din 2011, care a durat 18 zile si in timpul careia manifestantii care cereau plecarea lui Mubarak au infruntat politia si au incendiat sectii de politie.
Brutalitatea politiei si abuzurile fortelor de securitate au reprezentat una dintre cauzele revoltei.