Cursele aeriene britanice, in haos. British Airways anuleaza toate cursele de sambata de la Londra

27-05-2017 14:03


Problemele la sistemul informatic de la British Airways afecteaza pasagerii companiei de pe mai multe aeroporturi din lume, printre care Hong Kong, Roma, Praga, Milano, Stockholm sau Malaga, relateaza BBC News.

Compania britanica a anuntat ca toate cursele de pe aeroporturile din Londra vor fi anulate pe tot parcursul zilei de sambata.

Un jurnalist BBC se afla pe aeroportul international din Roma, asteptand sa plece la Londra. El a precizat ca angajatii British Airlines nu stiu cat de lunga va fi intarzierea si ca i-au transmis ca “toate cursele sunt consemnate la sol in toata lumea”.

Probleme sunt si la Marsilia

“Cand ne-am urcat in cele din urma in avion, capitanul a venit si ne-a spus ca sistemele IT sunt cazute in toata lumea. In cele din urma, dupa ce am stat pe pista o ora si jumatate, am coborat din avion. Acum sunt in zona de plecari din fata portii”, a povestit o femeie blocata la Marsilia, Alma Saffari.

Saffari, care calatoreste impreuna cu bebelusul sau de 13 luni, a spus ca a primit un voucher pentru mancare si bauturi.

O problema majora IT provoaca perturbari foarte grave la toate operatiunile noastre de zbor din toata lumea”, a anuntat British Airways.

Compania si-a cerut scuze si a dat asigurari ca “lucreaza pentru a rezolva problema”.

Deocamdata nu exista nicio dovada care sa sugereze ca problema a fost provocata de un atac informatic, a dat asigurari grupul de transport aerian.

Toti pasagerii afectati de aceasta problema - care vine in primul week-end al vacantei scolare in Regatul Unit - vor putea sa isi reprogrameze zborul sau sa primeasca banii pe bilet inapoi.

Defectiunea in sistemul IT a provocat haos pe aeroporturile din Londra, unde oamenii au postat fotografii cu cozi pentru a iesi din terminale, dar si la ghiseele de informatii. Pasagerii s-au plans ca au stat la cozi timp de peste trei ore numai pentru a iesi din aeroportul Heathrow.

Compania britanica a avut o singura cursa sambata intre aeroportul Otopeni si Londra, care a plecat la timp, in cursul diminetii.

Defectiunea in sistemul IT al companiei aeriene British Airways a aparut sambata dimineata, iar de atunci toate zborurile din Marea Britanie ale companiei au inceput sa acumuleze intirzieri.

Cursele aeriene britanice, in haos

O problema aparuta in sistemul informatic al companiei britanice de zbor British Airways a provocat haos in toate zborurile acestui operator aerian, in toata lumea.

Potrivit BBC News, compania s-a cerut scuze pentru aceasta "pana aparuta in sistemul global" si a precizat ca "lucreaza sa rezolve problema cat mai repede posibil".

De asemenea, reprezentantii aeroportului Heathrow au anuntat ca sunt in stransa colaborare cu British Airways ca sa repuna sistemul in functiune.

Deocamdata nu se stie exact cate zboruri au fost afectate, insa foarte multi pasageri s-au plans pe retelele de socializare de intarzierile aparute pe aeroporturi.

Jurnalistul Martyn Kent a spus ca se afla intr-un avion care statea pe loc pe aeroportul Heathrow de 90 de minute. El a afirmat ca pasagerilor li s-a spus de catre comandantul de zbor ca problemele aparute in sistemul computerizat sunt "catastrofale".

Un alt pasager, Philip Bloom, spune ca se afla la bordul unui avion in Belfast de 2 ore.

"Nu ni s-a spus foarte mult, ci doar ca a cazut sistemul global computerizat. Ni s-a mai spus ca nu ne putem muta in alt avion, pentru ca nu se stie care avioane se pot deplasa".

VIDEO PROTVPLUS.RO