Gestul bizar făcut de Kim la summitul celor 2 Corei. Mesajul din spatele simbolului
Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a surprins întreaga comunitate internațională încercând să facă un gest popular printre sud-coreeni și anume “finger hearts” (n.r. gestul inimii).
Acest gest a devenit foarte popular în Social Media din Coreea de Sud și presupune ca oamenii să-și încrucișeze vârfurile degetelor police și indice, formând o inimă.
Kim Jong-un se pare că este la curent cu trendurile vecinilor săi și a încercat să facă acest gest în timpul unei întâlniri cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, pe muntele sacru Paektu.
“Ce trebuie să fac? Nu reușesc să-mi unesc degetele în forma inimii”, ar fi declarat liderul de la Phenian către soția sa Ri Sol-ju.
În cele din urmă, Kim a reușit să facă gestul celebru, potrivit Korea Herald, potrivit The Guardian.
Liderii celor două Coreei au vizitat, împreună cu soțiile lor, muntele sacru Paektu, aflat la granița cu China. Ceremonia marchează încheierea summitului Kim – Moon.
Vulcanul, cu o înălţime maximă de 2.744 de metri, este considerat drept sacru de către toţi coreenii deoarece, potrivit AFP, este văzut ca locul de naştere al lui Dangun, fondatorul legendar al regatului coreean.
Washingtonul a salutat miercuri "angajamentele importante" luate de Coreea de Nord la summitul intercoreean de la Phenian şi s-a arătat gata să reia "imediat" negocierile în vederea unei "denuclearizări rapide" care ar urma să se finalizeze "până în ianuarie 2021", transmite AFP.
Într-un comunicat, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, afirmă că l-a invitat în această dimineaţă pe omologul său nord-coreean Ri Yong Ho la o întrevedere, săptămâna viitoare la New York, în marja Adunării Generale anuale a ONU.
"Statele Unite îi felicită pe preşedinţii Moon Jae-in şi Kim Jong Un pentru rezultatul pozitiv al summitului lor de la Phenian", arată comunicatul, salutând faptul că liderii celor două state şi-au reafirmat angajamentul în favoarea unei "denuclearizări complete a peninsulei coreene".
De asemenea, este apreciată în mod special decizia nord-coreeană de a finaliza dezmembrarea deja anunţată a sit-ului de testare a motoarelor de rachetă de la Tongchang-ri, în prezenţa inspectorilor americani şi internaţionali, precum şi propunerea unei "dezmembrări permanente a tuturor instalaţiilor de la Yongbyon în prezenţa inspectorilor americani şi a Agenţiei Internaţionale de Energie Atomică".
Kim Jong Un s-a arătat dispus să închidă acest complex nuclear cu condiţia ca Washingtonul să ia "măsuri corespondente", pe care Mike Pompeo nu le menţionează în declaraţia sa.
"În baza acestor angajamente importante" care reprezintă paşi "spre denuclearizarea definitivă şi pe deplin verificată" dorită de SUA, Washingtonul se arată gata să reia imediat negocierile pentru a transforma relaţiile dintre cele două ţări.
Aceste negocieri stagnau după summitul istoric din iunie dintre Donald Trump şi Kim Jong Un.
Preşedintele american, Donald Trump, a salutat miercuri ''progresele extraordinare'' privind Coreea de Nord, la o zi după un summit intercoreean ce a avut loc la Phenian.
''Înregistrăm progrese extraordinare privind Coreea de Nord'', a declarat preşedintele american de la Casa Albă, înainte de a se pleca înspre statele din sud-est afectate de uraganul Florence.
''Amintiţi-vă că, înainte să devin preşedinte, mulţi credeau că un război cu Coreea de Nord este inevitabil'', a adăugat el.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!