Germania: Persoanele nevaccinate, interzise în magazine și baruri. Vaccinarea obligatorie ar putea fi impusă din 2022

Ultima actualizare: 02-12-2021 16:56
Angela Merkel
AFP

Cancelarul german interimar Angela Merkel și cancelarul desemnat Olaf Scholz au purtat joi discuții cu liderii de stat pentru a conveni asupra unor noi măsuri de reducere a creșterii dramatice a numărului de cazuri de coronavirus.

Așadar, persoanelor nevaccinate li se va interzice accesul în multe locuri publice, inclusiv în magazine și evenimente neesențiale, cu excepția cazului în care s-au recuperat recent după Covid, informează Deutsche Welle.

"Am înțeles că situația este foarte gravă și că dorim să luăm măsuri suplimentare față de cele deja luate", a declarat cancelarul Angela Merkel într-o conferință de presă.

"Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie să fie spart, iar acest lucru nu a fost încă realizat", a mai spus Mekel, adăugând că vaccinarea obligatorie la nivel național ar putea intra în vigoare din februarie 2022, după ce va fi dezbătut în Parlament și după ce va primi îndrumări din partea Consiliului de Etică al Germaniei.

Care sunt noile restricții?

Liderii federali și de stat au convenit asupra următoarelor măsuri:

- Restricții de contact pentru persoanele nevaccinate.
- Intrarea în magazine, restaurante, muzee și cinematografe va fi restricționată doar pentru persoanele vaccinate sau recuperate după boală.
- Teste suplimentare pentru cei care sunt vaccinați.

Care este situația pandemiei în Germania?

Germania a înregistrat o creștere-record a numărului de cazuri de coronavirus, iar oamenii de știință și experții din domeniul sănătății au criticat guvernul pentru că a luat măsuri prea târziu.

Până la 6.000 de persoane ar putea fi internate în secțiile de Terapie Intensivă până la Crăciun, a avertizat miercuri șeful asociației de Terapie Intensivă din țară (DIVI).

Puțin sub 69% din populația Germaniei este complet vaccinată - una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest.

Virologii au declarat că o mare parte din această creștere se datorează rezistenței la vaccin și scepticismului unei mari părți a societății.

În timp ce numărul de decese este mult mai mic decât în perioada de vârf din iarna trecută, numărul actual de infecții este considerabil mai mare - cu 74.000 de cazuri noi înregistrate numai joi.

Îngrijorările legate de noua variantă Omicron sunt, de asemenea, ridicate, Germania confirmând mai multe cazuri. Oamenii de știință lucrează pentru a aduna date despre cât de transmisibilă este și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei.

Totuși, există semne că această curbă ar putea să se aplatizeze în Germania, deoarece rata de incidență pe șapte zile la 100.000 de locuitori a scăzut joi la 439,2 - în scădere pentru a treia zi consecutivă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO