Gafe incredibile pe vaporul Costa Concordia. "Este doar o pana de curent. Stati linistiti!"

Ultima actualizare: 20-10-2012 20:16

"Nu va ingrijorati, intorceti-va inapoi in cabine, e doar o pana de curent!". Aceste cuvinte le-au auzit romanii de pe vasul de croaziera "Costa Concordia", odata cu ceilalti pasageri, dupa ce pachebotul lovise stancile.

Noi inregistrari sugereaza ca echipajul a amanat evacuarea cel putin o ora dupa naufragiu, timp pretios, care putea sa insemne mai putine victime.

Bilantul tragediei arata 11 morti si 21 de disparuti, inclusiv o fetita de 5 ani.

"Eram in timpul spectacolului de magie, s-a stins lumina, am crezut ca face parte din spectacol", povesteste Alina Giurcan, una dintre pasagere.

Alina era in vacanta pe Costa Concordia, alaturi de sotul ei si cei doi copii. Au auzit si ei un astfel de mesaj linistitor:

"Va vorbesc in numele comandantului. Va rugam sa va intoarceti la cabinele voastre, sau daca doriti in saloane. Cand vom termina de rezolvat problema care a aparut la sistemul electric, totul va fi in ordine".

Doar o pana electrica si nimic altceva... Asta s-a transmis si Pazei de Coasta, la o jumatate de ora dupa coliziune.

Acelasi raspuns a fost repetat la toate insistentele oficialului - niciun cuvant in plus. Abia dupa o ora de la impact pasagerii au fost anuntati sa paraseasca nava.

Scafandrii care coboara in epava pe jumatate scufundata actioneaza sub presiunea avertizarilor de vreme rea. Asupra lor apasa, insa, si durerea familiilor celor disparuti.

Aceasta mama indurerata i-a implorat pe salvatori sa-i gaseasca fiica de 5 ani, care plecase in croaziera doar cu tatal ei si noua partenera a acestuia.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO