Bruce Lee al Afganistanului. Cum a ajuns un tanar din Kabul, pasionat de kung-fu, o adevarata senzatie pe Facebook

Dată publicare: 11-12-2014 17:26
Dată actualizare: 14-12-2014 01:00


Abbas Alizada

Un tanar de 20 de ani din Kabul a devenit o senzatie pe retelele de socializare datorita pasiunii sale pentru kung-fu si asemanarii sale cu maestrul Bruce Lee.

"Din ruinele unui cartier bombardat din Kabul, un tanar afgan care seamana remarcabil de mult cu Bruce Lee a urcat pe culmile gloriei pe internet sperand sa arate o alta latura a tarii sale, ravasita de razboi" a relatat Reuters intr-un material dedicat lui Abbas Alizada.

Pana acum cateva luni, era un tanar obisnuit, pasionat de kung-fu, insa dupa ce a pus pe Facebook o poza cu el comparandu-se cu Bruce Lee, comunitatea mica a retelei de socializare din Afganistan a explodat. De aici si pana la faima in toata lumea a fost doar un pas, noteaza si BBC.

Dupa ce montajul sau foto intitulat "Dragon Vechi- Dragon Nou" a fost atat apreciat pe Facebook tanarul spera acum sa ajunga campion al tarii sale si sa joace in filme la Hollywood.

Alizada se antreaneaza de doua ori pe saptamana printre ruinele palatului distrus - Darul Aman din Kabul, pentru ca parintii nu mai aveau bani pentru abonamentul la un club de sport. S-a tuns in stilul lui Bruce Lee si a invatat sa manuiasca celebrele Nunchaku.

Pasiunea pentru artele martiale o are de la 14 ani pentru ca in Afganistan filmele cu Jackie Chan sau Bruce Lee au fost intotdeauna populare.

Pe retelele sociale tanarul este deja supranumit Bruce Lee din Afganistan sau Reincarnarea lui Bruce Lee.

"Singurule stiri care vin din Afganistan sunt cele despre razboi, ma bucur ca eu sunt din categoria pozitiva" a declarat Abbas Alizada.

"Bruce Lee e un model pentru societatea noastra. Nu poate fi clonat si eu nu pot fi Bruce Lee, insa ii voi continua drumul pana la moarte" a promis tanarul.

 

 

 

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO