Activitate "fara precedent" a rusilor in Marea Baltica. NATO: Luni au fost interceptate peste 30 de aeronave ruse. VIDEO

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00
MiG-31

Ministrul polonez al Apararii, Tomasz Siemoniak, s-a declarat joi "ingrijorat" in legatura cu activitatea militara "fara precedent" a Rusiei inregistrata in ultimele zile in zona Marii Baltice.

"De cateva zile, se inregistreaza o activitate fara precedent a rusilor, atat in ceea ce priveste flota, cat si aviatia, in zona Marii Baltice si in regiunea Kaliningrad. Acest lucru ne ingrijoreaza. NATO are in vedere pregatirea unei reactii", a declarat ministrul, pentru postul de televiziune privat TVN24.

In aceasta declaratie, ministrul polonez al Apararii a facut referire in special la interceptarea, luni, de catre avioanele F-16 olandeze a unor bombardiere ruse, in spatiul aerian international. Avioanele de vanatoare olandeze, stationate in Polonia, supravegheaza, in cadrul misiunii NATO, spatiul aerian al tarilor baltice.

Un purtator de cuvant al NATO a declarat ca luni au fost interceptate peste 30 de aeronave ruse de diferite tipuri - bombardiere, avioane de vanatoare si avioane de transport, "in zona Marii Baltice si in largul coastelor Norvegiei".

In cursul acestui an, au fost inregistrate 400 de cazuri de interceptari ale unor avioane ruse in apropierea tarilor NATO, cu 50% mai mult decat anul precedent, a declarat la 20 noiembrie in Estonia secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

La 8 decembrie, Lituania a ridicat nivelul de alerta a trupelor, dupa ce a detectat trecerea unui grup de 22 de nave ruse de razboi in Marea Baltica, inclusiv o corveta inarmata, la o distanta de doar cinci kilometri de apele sale teritoriale.

NATO a prezentat o inregistrare video care surprinde interceptarea unui avion militar rus

Alianta Nord-Atlantica a prezentat o inregistrare video care surprinde interceptarea unui avion militar rus, in contextul tensiunilor generate de criza ucraineana, relateaza BBC News online. Avionul de vanatoare rus a fost interceptat de NATO pe 8 decembrie, deasupra Marii Baltice.

Filmarea a fost realizata de pilotii unui avion de vanatoare F-16, apartinand Olandei. Avionul militar NATO a fost trimis de la baza poloneza Malbork pentru interceptarea aparatului rus. Alianta Nord-Atlantica a comunicat ca, in contextul crizei ucrainene, deasupra Marii Baltice au fost interceptate zeci de avioane militare ruse.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO