Franța înăsprește restricțiile după creșterea numărului infectărilor. Când trebuie masca purtată și afară

Ultima actualizare: 29-07-2021 12:45
Franța
StirilePROTV

Măştile sanitare devin iarăşi obligatorii în Franţa, inclusiv în exterior, în stațiunile turistice, după creșterea alarmantă a numărului de infectări cu varianta Delta a coronavirusului.

Și în Statele Unite americanii vaccinaţi trebuie să poarte din nou mască, însă doar în interior, în locurile cu risc crescut. Iar autoritățile intensifică în toate mediile sociale, campania de vaccinare.

Joe Biden, președintele SUA: „Mai sunt mulți oameni nevaccinați. Pandemia de acum este o pandemie a celor nevaccinați. Așa că, vă rog, vă rog, vă rog, vă rog, dacă nu sunteți vaccinat, protejați-vă pe voi și pe copiii voștri. Este important!”

Este apelul președintelui american Joe Biden, în condițiile în care experții spun că din cauza măsurilor de relaxare timpurii și a variantei Delta a virusului este așteptată o explozie a infectărilor începând cu a doua jumătate a lunii august. Astfel autoritățile le cer americanilor, chiar și celor vaccinați, să poarte mască în interior, în locurile publice. Regula este valabilă și în școli, atât pentru elevi cât și pentru profesori. Iar Casa Albă a anunţat că frontierele Statelor Unite rămân în continuare închise pentru turiştii străini.

Măsuri și mai drastice sunt luate în Franța, în ciuda protestelor de săptămâna trecută de la Paris împotriva vaccinării şi a certificatelor COVID. Ministrul francez al Transporturilor a anunțat că acest certificat sanitar ar urma să devină obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport pe distanţe lungi după data de 7 august. Mai mult, în stațiunile turistice masca de protecție redevine obligatorie și în spațiile deschise.

Autoritățile mai transmit că nerespectarea acestor măsuri ar putea duce la închiderea barurilor și restaurantelor.

Philippe de Gonneville, Primarul din Lège-Cap-Ferret: „Fac apel la responsabilitate pentru că doar cu mască și distanțare socială putem să salvăm sezonul estival și să păstrăm restaurantele și barurile deschise și restul activităților turistice care ne permit să supraviețuim în restul anului.”

În mai multe zone turistice din Franța, autoritățile locale au au interzis vânzarea și consumului băuturilor alcoolice în spațiile publice și au cerut închiderea teraselor de la ora 23.00.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO