Franta a amanat din nou livrarea primei nave Mistral comandata de Rusia. Reactia Moscovei

Ultima actualizare: 28-11-2014 07:05
vladimir putin

Franta a decis amanarea "pana la noi ordine" a livrarii primei nave Mistral comandata de Rusia, pe fondul crizei ucrainene, relateaza Mediafax, citand AFP.

"Presedintele François Hollande considera ca situatia actuala din estul Ucrainei nu permite livrarea navei, astfel ca transferul a fost suspendat pana la noi ordine", a comunicat Palatul Elysée.

"Deocamdata, Rusia nu va actiona in judecata Franta. Vom astepta cu prudenta", a reactionat Iuri Borisov, adjunctul ministrului rus al Apararii.

Prima nava Mistral, Vladivostok, urma sa fie transferata Rusiei la jumatatea lunii noiembrie, in virtutea contractului de 1,2 miliarde de euro semnat in iunie 2011 intre Moscova si constructorul naval DCNS.

Citeste si: Franta a cedat presiunilor facute de aliatii din NATO. Livrarea primei nave de razboi Mistral catre Rusia a fost suspendata

Pe fondul crizei din Ucraina, Alianta Nord-Atlantica, in principal Statele Unite, au cerut amanarea predarii navelor Mistral.

In ultimele saptamani, Francois Hollande a insistat pentru aplicarea in totalitate a armistitiului din estul Ucrainei.

"Conditiile pentru predarea navelor nu sunt intrunite, din motive evidente", a explicat si ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO