Reactie incredibila a unui ministru, in cazul revoltelor din Ferguson: "Ucideti-i inainte sa creasca"

Ultima actualizare: 28-11-2014 07:05
Ministrul francez al Justitiei, Christiane Taubira

Ministrul francez al Justitiei, Christiane Taubira, a criticat marti pe Twitter decizia unui juriu american de a nu declansa urmarirea penala impotriva unui politist care a ucis un tanar de culoare.

Astfel, el a parafrazat un vers dintr-o celebra melodie a lui Bob Marley.

"Ce varsta avea #Mickael Brown? 18 ani. #Trayvon Martin? 17. #Tamir Rice? 12. Ce varsta va avea urmatorul? 12 luni? «Ucideti-i inainte de a creste» Bob Marley", a reactionat Taubira, intr-un mesaj postat pe Twitter, enumerand numele tinerilor de culoare ucisi de politie in Statele Unite si reluand un vers din melodia "I shot the sheriff" a lui Bob Marley.

Intrebat la postul de radio France Info, ministrul originar din Guyana, a explicat ca a vrut in acest fel sa isi exprime "solidaritatea intr-o situatie care este extrem de dureroasa". "Nu voi face judecati de valoare in privinta Statelor Unite", a adaugat ea, dar "atunci cand sentimentul de frustrare este atat de puternic, atat de profund, atat de durabil si masiv, iti pui intrebari cu privire la increderea in aceste institutii". "Iti dai seama ca acest lucru nu li se intampla decat lor. Sunt pusti afroamericani, prin urmare este vorba despre unele clisee, reprezentari, prejudicii care pot crea reflexe teribile. Cand acestea sunt reflexe de ranire deja este greu de suportat, cand sunt smulse vieti in acest fel, este si mai insuportabil", a continuat ea.

Intrebata daca acest climat se poate compara cu Franta, Taubira a considerat ca "nu este comparabil, chiar daca este evident ca exista rasism in Franta".

Violente au izbucnit la Ferguson, in Missouri, dupa anuntul de luni seara privind abandonarea urmaririi penale impotriva unui politist care l-a ucis in vara trecuta pe un tanar de culoare neinarmat.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO