Fotografia cu un tânăr protestatar devenită virală pe internet. „Vreau să fiu înmormântat cu drapelul meu”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 26 Octombrie 2018 14:12
Categorie: Stiri externe
Fotografie virala cu un protestatar palestinian

Un tânăr palestinian care a participat la protestele din Fâșia Gaza a devenit viral pe rețelele de socializare, după ce un fotojurnalist l-a surprins într-o ipostază care amintește de povestea biblică a lui David și Goliat.

Totodată, ipostaza în care este surprins amintește și de o pictură realizată în 1830 de Eugène Delacroix.

Protestatar palestinian, surprins într-o ipostază ce amintește de o pictură din 1830

În această fotografie, realizată în 22 octombrie de fotograful turk Mustafa Hassouna care lucrează pentru Agenția Anadolu, tânărul Abu Amro apare fără tricou, ținând în mâna dreaptă drapelul palestinian, iar în mâna dreaptă o praștie, în timp ce pe fundal se poate observa un nor gri de fum, scrie Newsweek.

Un protestatar palestinian, surprins într-o ipostază care amintește de o pictură din 1830

Fotografia nu a trecut neobservată. De exemplu, activistul pentru drepturile palestinienilor Youssef Munayer a postat-o pe Twitter, făcând o comparație între tânărul din această imagine și o operă de artă din perioada Renașterii: „Când Michelangelo cu o cameră foto reușește să-l surprindă pe David în timp ce luptă cu Goliat”, a scris el.

Ații au observat că fotografia seamănă foarte bine cu o lucrare a pictorului Eugene Delacroix, realizată în 1830: „Libertatea conduce oamenii.”

„Nu-mi vine să cred că această fotografie cu mine a devenit virală. Particip săptămânal la proteste, nici măcar n-am știut că e un fotograf în zonă. Nu merg la proteste să fiu fotografiat, dar asta mă încurajează să o fac în continuare. Steagul e cel pe care îl iau mereu cu mine la proteste. Prietenii mei glumesc pe seama mea, spunând că e mai ușor să arunc cu pietre fără să mai țin și drapelul în mână, dar m-am obișnuit. Dacă voi fi ucis, vreau să fiu înmormântat cu acest steag. Ne cerem dreptul de întoarcere, protestăm pentru demnitatea noastră și a generațiilor care urmează”, a declarat tânărul Abu Amro pentru Al Jazeera.

Din luna martie, la granița Israelului cu Palestina au început proteste, acestea având loc săptămânal. Sute de persoane au fost ucise în urma ciocnirilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO