Fostul spion rus Serghei Skripal a intrat în contact cu agentul neurotoxic la domiciliul său

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Fostul spion rus Serghei Skripal şi fiica acestuia, Iulia, otrăviţi la 4 martie, au avut primul contact cu agentul neurotoxic la domiciliul lor din Marea Britanie, a anunţat miercuri poliţia britanică, scrie AFP, conform Agerpres.

"Experţii au stabilit că cea mai mare concentraţie de agent neurotoxic s-a aflat pe uşa de la intrarea acestui domiciliu", a făcut cunoscut poliţia într-un comunicat.

Serghei Skripal, fost agent dublu rus care locuia în Marea Britanie, şi fiica sa Iulia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică la 4 martie la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Peste 20 de ţări, între care SUA şi 18 state membre UE, au decis expulzarea a 120 de diplomaţi ruşi.

Casa Albă a anunţat că va expulza 60 de diplomaţi ruşi, dintre care 12 de la ONU, şi va închide consulatul de la Seattle, în cadrul unui răspuns multinaţional la presupusa otrăvire de către Kremlin, cu un agent neurotoxic, a fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

De asemenea, NATO a anunţat că a decis să retragă acreditările pentru şapte membri ai misiunii ruse şi a respins trei solicitări de acreditări suplimentare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO