Fostul căpitan al Rusiei îi cere lui Putin să încheie războiul: „Pot fi închis sau ucis pentru aceste cuvinte”

Ultima actualizare: 15-06-2022 21:33
igor denisov
Profimedia

Fostul căpitan al naționalei de fotbal a Rusiei, Igor Denisov, a avut curajul de a-i cere președintelui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Fostul căpitan al reprezentativei de fotbal a Rusiei, Igor Denisov (retras din activitate în 2019), s-a pronunțat împotriva războiului crunt purtat de țara sa împotriva Ucrainei.

Într-un interviu publicat miercuri, Denisov a declarat că "aceste evenimente sunt un dezastru. O groază totală. Nu știu, poate voi fi închis sau ucis pentru aceste cuvinte, dar vorbesc așa cum este", potrivit Politico.

Igor Denisov a subliniat că i-a trimis o scrisoare președintelui rus Vladimir Putin în care îi spunea că este gata să "îngenuncheze" în fața lui pentru a opri războiul, adăugând că nu mai are nicio mândrie.

Tenismenul rus Andrey Rublev, printre contestatarii războiului

Denisov este cel mai recent - și cel mai mediatizat - atlet rus care face apel la pace în Ucraina. Jucătorul de tenis din Top 10 ATP Andrey Rublev a scris "fără război, vă rog" la sfârșitul unui meci la scurt timp după ce a început invazia din februarie.

Denisov a fost căpitanul echipei naționale a Rusiei între 2012 și 2016 și a marcat în finala Cupei UEFA din 2008 pentru Zenit Sankt Petersburg.

Cetățenii din Rusia care sunt împotriva războilui din Ucraina sunt conștienți de faptul că riscă să fie încarcerați, după ce parlamentul rus a adoptat o lege care impune pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru oricine răspândește "știri false" sau întreprinde orice acțiune publică care ar discredita acțiunea militară a Rusiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO