Foști responsabili republicani de securitate naţională îndeamnă partidul să-i ceară lui Trump să-şi recunoască înfrângerea

Ultima actualizare: 23-11-2020 20:36
Donald Trump

Peste 100 de foşti responsabili republicani din domeniul securităţii naţionale din SUA au cerut luni ca liderii Partidului Republican să denunţe refuzul lui Donald Trump de a-şi recunoaşte înfrângerea în faţa lui Joe Biden la alegerile din 3 noiembrie.

Ei consideră această atitudine drept periculoasă pentru instituţii şi nedemocratică, relatează Reuters.

Acest grup, compus din foşti oficiali ai administraţiilor lui Ronald Reagan, George H.W. Bush, George W. Bush şi preşedintelui în exerciţiu, s-a fost format în august şi de atunci l-a susţinut în mod public pe candidatul democrat.

El denunţă îndeosebi tăcerea majorităţii republicanilor din Congres în timp ce Donald Trump şi-a intensificat gherilă judiciară pentru a contesta un scrutin pe care îl consideră afectat de fraude, fără a aduce cea mai mică dovadă.

"Încurajând manevrele de tergiversare ale preşedintelui Trump sau păstrând tăcerea, liderii republicani pun în pericol democraţia şi securitatea naţională americane", scrie grupul autointitulat "Foşti oficiali republicani ai securităţii naţionale pentru Biden".

Printre membrii săi figurează generalul în rezervă Michael Hayden, fost şef al NSA, William Webster, fost director CIA şi al FBI, John Negroponte, primul director naţional pentru informaţii (DNI), sub preşedinţia lui George W. Bush.

Potrivit rezultatelor publicate de posturile de televiziune americane, democratul Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale cu 306 de voturi în colegiul electoral faţă de 232 pentru preşedintele aflat la final de mandat, în condiţiile în care 270 de voturi sunt suficiente pentru a fi ales. De asemenea, candidatul democrat îl devansează pe actualul preşedinte republican cu peste şase milioane de voturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO