Fosta iubită a lui Jeffrey Epstein a fost arestată. Este acuzată de trafic de minore

Dată publicare: 02-07-2020 20:52
Dată actualizare: 02-07-2020 20:58


Fosta iubită a lui Jeffrey Epstein a fost arestată. Este acuzată de trafic de minore

Ghislaine Maxwell, fosta iubită a lui Jeffrey Epstein, acuzată de mai multe dintre presupusele victime ale acestuia că a contribuit la recrutarea lor, a fost arestată joi şi e acuzată de trafic de minore.

Arestul are loc la aproape un an de la sinuciderea în închisoare a cunoscutului miliardar newyorkez, informează AFP.

Fiica magnatului britanic Robert Maxwell, în vârstă 58 de ani, a fost arestată "fără incidente" în localitatea Bradford, din New Hampshire, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al FBI din Boston. Ea urma să apară în cursul zilei în faţa unui judecător federal.

Potrivit rechizitoriului, fosta iubită a miliardarului va fi inculpată cu şase capete de acuzare, inclusiv de trafic de minore, pentru că l-a ajutat pe Epstein să comită numeroase agresiuni, dintre care unele petrecute cu aproape 20 de ani în urmă.

Procuratura din Manhattan a anunţat organizarea unei conferinţe de presă la prânz (16:00 GMT) pentru a prezenta capetele de acuzare împotriva acestei femei care s-a aflat în fruntea listei presupuşilor complici ai magnatului din momentul în care acesta s-a sinucis în închisoare în august 2019.

Un purtător de cuvânt a confirmat că Maxwell a fost inculpată pentru "rolul ei în exploatarea sexuală a unor minore de către Jeffrey Epstein".

Unele dintre presupusele victime ale lui Jeffrey Epstein au povestit că au fost "recrutate" de Ghislaine Maxwell sub pretextul efectuării de masaje.

Arestarea lui Ghislaine Maxwell reprezintă o turnură majoră în acest scandal răsunător. Jeffrey Epstein a fost o celebritate internaţională, a cărui agendă conţinea numele mai multor multe personalităţi din Europa şi Statele Unite, printre care prinţul Andrew sau fostul preşedinte american Bill Clinton, înainte de arestarea şi decesul său în celula sa din New York, în august 2019.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO