Număr record de cazuri în SUA. Trump, acuzat pentru pandemie: ”Toți știu că ai greșit”

×
Codul embed a fost copiat

Aproape 53.000 de americani au fost testați pozitiv, un record pentru 24 de ore. În aceste condiții, anumiți guvernatori au revenit la restricţii.

În California, sunt închise plajele, iar în New York, se amână redeschiderea restaurantelor în interior.

''Trebuie să ținem situația sub control, altfel va fi o criză și mai gravă decât cea din primăvară'', a avertizat principalul expert epidemiolog, Anthony Fauci.

Doar președintele Trump crede în continuare că virusul "va dispărea de la sine". Însă, a schimbat tonul în privința purtării măștii.

Aproape 6.000 de cazuri noi în California

 

Citește și
remdesivir
SUA au cumpărat toată producția de Remdesivir pe următoarele 3 luni
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Gavin Newsom, guvernator California: ”Virusul se răspândește în continuare la un nivel care ne preocupă în mod deosebit.”

Aproape 6.000 de cazuri noi de infectare au fost raportate ieri în California. Și au fost reimpuse restricții în 19 comitate unde trăiesc aproape trei sferturi dintre locuitorii celui mai populat stat federal american.

În ultimele două săptămâni, oamenii s-au înghesuit pe plaje și în baruri.

Gavin Newsom, guvernator California: Nu închidem plajele la acest sfârșit de săptămână, dar închidem parcările și traficul pe anumite șoselele din California de sud care duc la plaje.”

Altfel spus, nu mai aveți cum să ajungeți la plajă, chiar înaintea week-end-ului cu ziua Americii, 4 iulie.

”Trebuie să luăm situația mult mai în serios. Cred că închiderea plajei și a pontonului este încă un semnal de alarmă”, a spus unul dintre locuitori.

În Arizona, peste 90% din locuri sunt ocupate la Terapie Intensivă

 

Statul vecin Arizona a solicitat încă 500 de cadre medicale pentru a face față unui nou val de infectări pe care autoritățile locale îl numesc "dramatic". Peste 90% din locurile de la terapie intensivă sunt ocupate, în Arizona.

Mike Pence, vicepreședinte SUA: Am discutat cu guvernatorul despre încă două spitale de campanie, care vor deveni operaționale cu ajutorul geniștilor armatei.”

Texas, California de Nord și Tennessee au raportat, la rândul lor, bilanțuri record în privința noilor cazuri depistate.

Optimism la Casa Albă

 

Dar Casa Albă încearcă să păstreze optimismul.

Donald Trump, președinte SUA: ”Cred că va fi bine cu acest coronavirus. Cred că la un moment dat va dispărea, sper...
Reporter: ”Credeți încă asta?”
Donald Trump, președinte SUA: ”Ei bine, chiar cred.”

Kayleigh McEnany, secretar de presă Casa Albă: ”Am sporit numărul de teste efectuate, suntem conștienți de creșterea numărului cazurilor de infectare, de aceea doctorul Brix este mereu pe teren. Cred, însă, că suntem pregățiți să gestionăm ce se vede la orizont.”

Peste 30 de state federale americane au impus folosirea măștii sanitare. Până și președintele Trump a schimbat tonul în aceasta privință.

Trump: ”Măștile sunt utile”

 

Donald Trump, președinte SUA: ”Sunt cu totul de acord cu purtarea măștii. Cred că măștile sunt utile.”

Asta după ce chiar și un proeminent politician republican i-a cerut președintelui Trump să poarte mască la aparițiile publice ca să dea un exemplu. Iar guvernatorul democrat al New York-ului nu a ezitat să-l atace direct.

Andrew Cuomo, guvernator New York: Trebuie să fii sincer cu poporul american. Recunoaște amenințarea virusului. Recunoaște că ai greșit. Nu este doar o recunoaștere. Toți știu că tu ai greșit. Trebuie să faci un mic pas, dar care va transmite un mesaj puternic: Poartă mască! Poartă mască!"

Nu doar portul măștii, însă, poate preveni explozia cazurilor de coronavirus, atrag atenția specialiștii.

Dr. Jonathan Reiner, cardiologist: ”Ceea ce trebuie să facem acum este ca fiecare american să poarte mască, fiecare american să păstreze distanțarea socială, să anulăm orice adunare cu mulți oameni în aer liber și să intensificăm, nebunește testarea.”

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Trump: ”Cred că vom rezolva problema coronavirusului, cred că va dispărea
Trump: ”Cred că vom rezolva problema coronavirusului, cred că va dispărea"

Donald Trump, care nu a fost văzut niciodată cu mască în public, a afirmat miercuri că nu ar avea "nicio problemă" să poarte una, reafirmându-şi în acelaşi timp convingerea că "la un moment dat" coronavirusul "va dispărea", scrie AFP.

SUA au cumpărat toată producția de Remdesivir pe următoarele 3 luni
SUA au cumpărat toată producția de Remdesivir pe următoarele 3 luni

Statele Unite au cumpărat toată producția din următoarele trei luni de remdesivir, unul dintre cele două medicamente ce au dovedit până acum că funcționează contra Covid-19, americanii nelăsând nimic pentru Europa sau restul lumii, scrie The Guardian.

Situația în SUA se agravează. Ar putea ajunge la 100.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi
Situația în SUA se agravează. Ar putea ajunge la 100.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi

Europa îşi deschide miercuri graniţele pentru ţările din afara Uniunii, considerate "sigure" de COVID-19. Statele Unite sunt excluse, pentru că acolo pandemia de coronavirus nu este încă sub control.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.