Interviu cu liderul HEZBOLLAH, realizat de Assange din arest. "SUA si Israelul vor razboi civil"

Ultima actualizare: 21-10-2012 03:21
Julian Assange

VIDEO. Fondatorul WikiLeaks nu se plictiseste in propria locuinta, unde este "blocat" sub arest la domiciliu si nici nu este mai putin controversat.

Hassan Nasrallah, liderul gruparii Hezbollah, cea mai puternica formatiune militara si politica din Liban, a deschis seria interviurilor  realizate de Assange in cadrul show-ului "The Day Tomorrow" , "Lumea de maine".

Fondatorul WikiLeaks s-a tinut de promisiune si a deschis seria celor doisprezece interviuri cu un "lider controversat", mai ales ca Nasrallah accepta foarte rar sa apara la televizor.

Dialogul video dintre cei doi a vizat, in special, situatia din Siria, acolo unde regimul reprima sangeros protestele de mai bine de un an, numarul victimelor ajungand la 10.000 in prezent.

Nasrallah a recunoscut ca gruparea sa a fost in legatura cu oponentii presedintelui Siriei, Bashar Assad, dar ca a incercat sa incurajeze dialogul intre cele doua parti.

"Opozitia din Siria nu este pregatita pentru dialog, tot ce vrea este sa schimbe regimul. As fi bucuros sa fiu mediator daca e nevoie", a spus liderul Hezbollah.

"Razboiul civil e momentan singura solutie. Exact ce isi doresc Statele Unite si Israelul"

Acest interviu a fost transmis de postul de televiziune pro-Kremlin RT, dupa ce site-ul WikiLeaks a fost inchis. Julian Assange, in varsta de 40 de ani, a realizat cele 12 interviuri la "resedinta sa temporara din zona rurala engleza", unde se afla sub arest la domiciliu din decembrie 2010. Australianul asteapta o decizie definitiva a justitiei britanice asupra unei cereri de extradare din partea Suediei intr-o afacere de viol si agresiuni sexuale, pe care el le neaga.

"Israelul este un stat ilegal"
Pentru Nasrallah, si astazi Israelul "este si va fi mereu un stat ilega. A fost construit prin ocupararea teritoriilor altora. Daca ocupi o casa cu forta, nu devine a ta in 50 sau 100 de ani".

"Hezbollah nu vrea sa ucida pe nimeni" mai spune liderul gruparii, care crede ca infiintarea unui stat democratic in Palestina in care sa locuiasca musulmani, evrei si crestini in pace e singura solutie. "Dar Statele Unite nu vor sa-i lase pe oameni sa asculte de noi".

"Prioritatea noastra este sa ne eliberam tinutul si sa protejam Libanul de amenintarea israeliana. Israelul are aparate hi-tech, dar nu vor sparge niciodata codul rezistentei libaneze" mai spune Nasrallah.

Iata aici interviul realizat cu liderul Hezbollah.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO