Filipine: 73 de oameni au murit in urma unei puternice furtuni tropicale

Ultima actualizare: 13-05-2012 03:36

Capitala filipineza Manila este acoperita in proportie de 80% de ape! In aceste conditii, 300.000 de oameni au fost nevoiti sa se refugieze, iar alte 73 de persoane au murit.

Potrivit autoritatilor, e vorba de cele mai grave inundatii inregistrate in ultimii 40 de ani in Filipine, tara lovita anual de 20 de furtuni tropicale.

Cu adevarat dramatica a fost situatia catorva filipinezi, purtati la intamplare de o pluta improvizata din alge si cateva resturi de mobila. Viteza torentilor era atat de mare incat ai fi zis ca e vorba de o forma de surf extrem.

Cativa oameni au incercat zadarnic sa le arunce sinistratilor o franghie in momentul iesirii de sub pod. Dar numarul celor aflati in pericol de moarte din cauza puhoaielor a fost mult mai mare.

Dupa noua ore de ploaie torentiala neintrerupta, autoritatile au decretat stare de catastrofa naturala in Manila, oras cu 12 milioane de locuitori.

Serviciile de urgenta au fost coplesite cu solicitarile de ajutor din partea localnicilor refugiati pe acoperisuri. Altii n-au apucat sa mai gasesca un loc uscat si au inotat prin apele care au inundat cartierele.

Responsabilii locali au avertizat ca dezastrul va lua proportii daca vor ceda barajele ori rezervoarele. In numai cateva ore au cazut precipitatiile normale pentru o luna intreaga.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO