Fenomenele meteo care au îngrozit americanii. „M-a luat pe sus şi m-a trântit la pământ”

24-05-2019 09:06

Vremea rea continuă să le dea bătăi de cap americanilor. În Oklahoma, zone întregi sunt sub ape, din cauza ploilor torenţiale din ultimele zile.

Casele oamenilor sunt luate de viituri, iar coşmarul e departe de a se încheia. În plus, în statul Missouri, tornadele au râs de pe suprafaţa pământului numeroase locuinţe.

Oamenii surprinşi în trafic de fenomenul meteo extrem abia îşi mai găsesc cuvintele să povestească coşmarul prin care au trecut.

Inundaţiile de proporţii din Oklahoma au ras totul în calea lor. O casă pare din hârtie în faţa viiturii puternice.

Câţiva kilometri mai jos, o alta a fost complet acoperită de ape. Avertizaţi de autorităţi să plece cât mai departe din calea pericolului, localnicilor nu le vine să creadă că toată agoniseala lor de-o viaţă s-a dus pe apa sâmbetei.

Iar pe viitor veştile nu sunt deloc bune.

„Vom vedea cât de mult va mai creşte nivelul apei după următoarele furtuni, dar ne aşteptăm la alte inundaţii”, spune un meteorolog.

Echipele de intervenţie lucrează contra cronometru pentru a-i salva pe cei surprinşi de viitură.

„Nu poţi ajunge cu maşina la casele lor. Va trebui să luăm câteva bărci pentru a ajunge la ei, iar asta ne va ceva timp”, spune un pompier.

Din păcate, vremea rea a făcut şi victime. 7 persoane au murit înecate, iar alte câteva zeci au fost rănite.

Oraşul Tulsa este ameninţat să fie distrus, dacă barajul din zonă va ceda. Furia apei a nimicit deja două barje care s-au lovit de baraj şi în doar câteva minute au dispărut complet.

În statul vecin, Missouri, peisajul este la fel de dramatic. De această dată, din vina tornadelor.

Într-un parc auto, sute de maşini au fost aruncate în toate direcţiile, unele dintre ele stând înfipte în pământ ca nişte ţăruşe.

Cei care se aflau în trafic în momentul în care tornada şi-a făcut apariţia, povestesc îngroziţi prin ce au trecut.

„Să vă spun sincer, furtuna m-a luat pe sus şi m-a trântit la pământ ca şi cum aş fi fost o cutie de suc. Sunt recunoscător că încă sunt în viaţă”, a spus un american surprins de tornadă în trafic.

Oraşul Jefferson este cel mai afectat de tornadă. Din fericire, până în acest moment nu au fost semnalate victime, însă autorităţile merg din casă în casă să verifice starea locatarilor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO