Țara în care homofobia şi transfobia sunt considerate infracţiuni

24-05-2019 08:56

Țara în care homofobia şi transfobia sunt considerate infracţiuni

Curtea Supremă a Braziliei a decis ca homofobia şi transfobia să fie considerate infracţiuni, relatează BBC.

 

Dintre cei 11 judecători, şase au votat pentru a considera discriminarea faţă de persoanele gay sau transgender ca fiind echivalentul rasismului.

Activiştii susţin că această decizie va aduce o protecţie reală pentru comunitate.

Cel puţni 141 de persoane LGBT au fost ucise în Brazilia în 2019, conform organizaţiei pentru drepturile omului Grupo Gay da Bahia.

Biserica Catolică şi mişcarea evanghelică sunt de obicei critice faţă de drepturile persoanelor gay, iar preşedintele Jair Bolsonaro, ales anul trecut printr-o susţinere puternică a votanţilor conservatori, s-a descris ca fiind homofob, potrivit News.ro

„Infracţiunile homofobe sunt la fel de îngrijorătoare ca violenţa fizică”, a declarat vicepreşedintele Curţii Supreme, Luiz Fux, făcând referire la „o epidemie a violenţelor homofobe”.

Timp de peste 20 de ani au existat eforturi de a trece homofobia în rândul infracţiunilor, însă mai multe grupări religioase şi conservatoare s-au opus unor legislaţii în acest sens, conform corespondentei BBC, Julia Carneiro.

Conform deciziei Curţii Supreme, infracţiunile vor fi pedepsite conform legii rasismului până când Congresul va aproba o legislaţie specifică pentru persoanele LGBT.

Brazilia are una dintre cele mai mari populaţii catolice din lume însă există, de asemenea, un număr din ce în ce mai mare de tineri liberali educaţi care doresc să lupte pentru drepturile persoanelor LGBT.

Brazilia a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex în 2013 iar cuplurile LGBT au de asemenea dreptul de adopta.

În 2018, 420 de persoane LGBT au fost ucise în Brazilia, una dintre cele mai violente ţări din lume, conform Grupo Gay da Bahia.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO