Echipele de interventie din Taiwan au salvat luni dimineata inca trei persoane prinse sub daramaturile blocului de 17 etaje prabusit vineri noaptea, in urma unui seism de 6,4 pe scara Richter. Pana acum, au fost confirmate 37 de decese.

Echipele de interventie din Taiwan au salvat, luni dimineata, o femeie prinsa sub daramaturile unui bloc de 17 etaje, la peste 48 de ore dupa cutremurul de 6,4 grade care a lovit insula. Femeia in varsta de 45 de ani a fost eliberata de echipele de salvare, dupa ce i-au auzit strigatul de ajutor, iar starea sa de de sanatate este descrisa ca fiind stabila. Cu toate acestea, sotul femeii si copilul sau de doi ani au fost gasiti morti, echipele de salvare cautand in prezent ceilalti cinci membri ai aceleiasi familii.

O fetita de opt ani a fost scoasa de sub daramaturi la mai bine de 60 de ore dupa catastrofa, au relatat reporterii AFP din teren, care au vazut cum era transportata pe o targa, conform Agerpres. Micuta, pe nume Lin Su-Chin, era constienta si a fost dusa de urgenta la spital.

Un barbat de 40 de ani a fost extras de sub bucatile masive de beton cu ajutorul unei macarale. Echipele de salvare au relatat ca inainte de aceasta au incercat timp de 20 de ore sa-l extraga, fara succes, din cauza piciorului prins intre daramaturi. O echipa medicala a fost trimisa sa vada daca va fi nevoie sa i se amputeze piciorul. In cele din urma, el a fost extras dintre daramaturi. 'Nu stim daca isi va pastra piciorul, dar medicii vor face totul pentru a-l salva', a declarat primarul din Tainan, William Lai.

Bilantul provizoriu al victimelor indica in acest moment 37 de morti si peste 500 de raniti.In tot acest timp, cel putin o suta de persoane sunt inca date disparute dupa ce un complex rezidential cu 17 etaje s-a prabusit pe o parte.

800 de soldati, ajutati de caini si dotati cu echipamente sofisticate, cerceteaza in detaliu ruinele. Peste 100 de oameni zac in continuare sub bucatile de beton. Pana acum, salvatorii au gasit 350 de supravietuitori in cladirile distruse. Printre acestia, si o fetita de sase luni, salvata dupa mai bine de 30 de ore de la producerea cutremurului.

Cutremurul a avut aceste urmari dramatice pentru ca s-a produs aproape de suprafata scoartei terestre.