Felina misterioasa cautata de 2 zile in zona Parisului. Autoritatile nu mai sunt acum convinse ca ca animalul este tigru

14-11-2014 20:49


Un animal misterios este cautat cu infrigurare, de doua zile, in zona Parisului. Initial, s-a crezut ca ar fi un tigru. Acum, insa, autoritatile afirma ca este vorba despre o felina de talie mare, de alta specie, insa.

Nimeni nu poate spune, deocamdata, daca a evadat de la circ sau de la zoo, ori a scapat de la cineva care il tinea clandestin, pe post de animal de casa.

Animalul misterios care se joaca de-a v-ati ascunselea cu fortele de ordine a fost reperat prima data joi. Ar fi fost vazut langa un supermarket din Montevrain, un orasel cu 9.000 de locuitori de la periferia Parisului, aproape de parcul de distractii Disneyland. Vineri dimineata, urme ale trecerii sale au fost descoperite pe marginea unei autostrazi.

Specialistii chemati sa le analizeze au confirmat ca sunt, intr-adevar, urme lasate de o felina de talie mare. Dar nu un tigru, cum s-a crezut initial.

Christian Robache, primarul din Montevrain: "A fost vazut intr-o zona cu vegetatie, in apropierea unei benzinarii, pe autostrada A4. A lasat urme, in plus a fost vazut de soferi de camion... E un animal cantarind cel putin 100 de kilograme".

Un elicopter de la protectia civila, dotat cu dispozitive de termoviziune, a incercat sa-l gaseasca toata noaptea. Cautarile au fost reluate la lumina zilei, participand mai bine de 200 de politisti, jandarmi si pompieri inarmati cu pusti cu tranchilizante. Vineri au fost chemati in ajutor chiar si soldati de la o unitatea militara.

Localnicii, de multe ori neincrezatori, au fost indemnati sa fie prudenti, iar politistii patruleaza in apropierea scolilor din zona.

Tot prudenta, din cauza unui "animal salbatic in libertate" le-a recomandat automobilistilor si centrul national pentru informare rutiera.

Tags: tigru, animal, paris,

VIDEO PROTVPLUS.RO