Scene apocaliptice pe aeroportul din Donetk dupa confruntarile dintre armata si rebeli. Intreaga zona e devastata. VIDEO

19-12-2014 14:03

cover donetk

Aeroportul din Donetk a ajuns un "cimitir" de avioane. Scene apocaliptice au fost filmate dupa bombardamentele din ultimele luni, care au distrus complet zona.

Postul Russia Today a difuzat imagini filmate in luna octombrie cu "ramasitele" aeroportului din Donetk care a fost scena unor lupte grele intre fortele de la Kiev si militantii pro-rusi. Intreaga infrastructura a aeroportului este un morman de moloz, beton si metal. Aeronavele au fost si ele distruse.

Aeroportul de la Donetk este unul dintre punctele fierbinti din estul separatist prorus pe care il disputa armata ucraineana si rebelii in decursul mai multor luni.

Prin aeroportul acum devastat treceau anual 5 milioane de pasageri sustine sursa citata care mai adauga ca inainte de a incepe confruntarile, fusese deschis un nou terminal care costase 500 de milioane de dolari. Fortele de la Kiev au acuzat in aceasta toamna ca aerportul a fost tinta unor tiruri cu lansatoare de rachete.

 La inceputul lunii un purtator de cuvant militar ucrainean Andrei Lisenko a declarat ca este imposibil de estimat pierderile in zona aeroportului, din cauza luptelor neintrerupte timp de trei luni.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO