Fara rezultate dupa 53 de zile. Operatiunile navale si aeriene de cautare ale avionului malaysian au fost oprite
Cautarile avionului Boeing 777, disparut la 8 martie, au intrat miercuri intr-o noua faza, cu incheierea operatiunilor navale si aeriene in Oceanul Indian si continuarea celor subacvatice, relateaza AFP.
Autoritatile australiene, care coordoneaza operatiunile, au anuntat ca eforturile se vor axa in "urmatoarele saptamani" pe explorarea adancurilor Oceanului Indian, unde se presupune ca se afla epava avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, disparut la 8 martie cu 239 de persoane la bord, in largul coastei de vest a Australiei.
Opt tari participa la cautarile desfasurate in sudul Oceanului Indian - Australia, Noua Zeelanda, Malaysia, Japonia, Coreea de Sud, SUA, Marea Britanie si China - cu peste 300 de zboruri realizate, in speranta de a repera fragmente din epava avionului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lansate la 8 martie, cand avionul a disparut, aceste operatiuni de cautare care acopera peste 4,5 milioane de kilometri patrati nu au avut succes. "Majoritatea avioanelor au parasit Perth (vest)", a declarat un purtator de cuvant al centrului de coordonare a operatiunilor. Numai un avion P-3 Orion australian va ramane stationat la Perth.
SUA, Japonia, Noua Zeelanda si Malaezia au confirmat ca avioanele sunt in curs de revenire la bazele lor. Pana la 14 nave australiene, chineze si britanice au participat, de asemenea, la operatiuni. Premierul australian Tobny Abbott a anuntat inca de luni ca operatiunile de cautare subacvatice vor fi intensificate si extinse, daca va fi necesar, in intreaga zona de impact estimata.
Australia respinge afirmatiile privind posibile fragmente ale zborului MH370 in golful Bengal
Australia a respins afirmatiile unei companii de exploatare marina, potrivit careia obiecte depistate in golful Bengal ar putea apartine avionului Boeing 777.
Compania GeoResonance, citata de presa malaysiana si de postul de televiziune australian Seven, afirma ca a reperat posibile fragmente ale avionului la 5.000 de kilometri de zona actuala de cautare.
Marti, ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, a anuntat ca va verifica informatia dar centrul de coordonare a cautarilor internationale, instalat in Australia, a respins aceasta ipoteza.
Sursa: Mediafax
Etichete: avion prabusit, malaysia, avion disparut,
Dată publicare:
30-04-2014 17:53