Familia atacatorului din Noua Zeelandă, consternată de faptele sale. ”Suntem toţi sideraţi”


Ultimul update: Duminica 17 Martie 2019 13:19
Data publicarii: Duminica 17 Martie 2019 13:12
Categorie: Stiri externe
Brenton Tarrant

Familia lui Brenton Tarrant, australianul inculpat pentru atacurile comise vineri la două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch şi soldate cu 50 de morţi, este consternată de actele sale, a declarat duminică bunica suspectului, transmite AFP.

''Suntem toţi sideraţi, nu ştim ce să credem'', a spus Marie Fitzgerald, bunica lui Brenton Tarrant, într-un interviu pentru postul de televiziune Channel 9 din statul australian New South Wales, scrie Agerpres.

''Este extrem de dificil să recunoşti că unul din familia noastră poate face un asemenea lucru. Toată lumea este distrusă'', a afirmat ea.

Brenton Tarrant, care a crescut în micul oraş australian Grafton, pare să fi devenit adept al ideologiei neo-fasciste cu ocazia multiplelor sale călătorii în Europa.

''Cred că acest băiat s-a schimbat, complet, doar din momentul în care a început să călătorească în străinătate'', a explicat Marie Fitzgerald, adăugând că în timpul adolescenţei Brenton Tarrant era extrem de interesat de jocurile video.

El a început să călătorească după decesul tatălui său, iar în ultimii ani a locuit în oraşul Dunedin, din sudul Noii Zeelande.

Terry Fitzgerald, unchiul lui Brenton Tarrant, a mărturisit că familia a aflat de la televizor despre rolul lui Brenton în atacurile de la Christchurch. ''La început, am spus 'Nu, acest lucru nu este posibil', dar apoi i-am văzut fotografia'', a afirmat Terry Fitzgerald.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO