Expoziție de modă spectaculoasă din anii '70, '80 şi '90 la Milano

Dată publicare: 22-02-2018 08:15
Dată actualizare: 01-07-2018 14:03


Milano, capitala italiană a modei, găzduieşte o expoziţie dedicată marilor desgineri italieni. Vizitatorii află detalii interesante despre o bucată din istoria Italiei, prin intermediul modei din anii '70, '80 şi '90.

Expoziţia, găzduită de Palazzo Reale, prezintă ţinute emblematice intervalului 1971-2001.

Creaţiile marilor designeri italieni sunt împărţite în nouă săli, fiecare cu propria temă. În una dintre ele, găsim o fustă care are imprimată o vacă, semnată Moschino. Alături stă o pereche de pantaloni cu mesajul "Te simţi sexy astăzi?".

O sală este dedicată accesoriilor italieneşti care au cucerit lumea, precum geanta "Baguette", creată de Fendi.

Expoziţia include numai piese pret-a-porter, care s-au instalat fără drept de apel în garderoba femeilor.

"Moda acelor ani spune o poveste despre evoluţia ţării noastre, despre feminismul extrem de prezent în Italia anilor 1970. Este momentul în care se naşte o burghezie cu o mai mare putere de cumpărare. Oamenii încep să investească în haine", explică Carlo Capasa, preşedintele camerei italiene pentru modă.

Desginerii italieni au creat ţinute pentru femeile în zorile emancipării lor.

Ţinutele pentru birou aveau un preţ accesibil, aşa că au devenit rapid foarte populare. De aici nu a mai fost decât un pas până la excese. O sală explorează această dimensiune a modei.

"A devenit din ce în ce mai important să porţi o haină care poartă semnătura unui designer. Am ajuns astfel la obsesia pentru logo. Oamenii au ajuns să îşi dorească orice obiect care poartă semnătura unui designer, de la un breloc, la un portofel", spune Stefano Tonchi, curatorul expoziţiei.

Expoziţia va primi vizitatori până pe 6 mai.


VIDEO PROTVPLUS.RO