Atac terorist la metroul din Londra. 29 de persoane au fost rănite

O explozie a avut loc, vineri la ora prânzului, la metroul din Londra. Mai multe persoane au fost rănite, iar autoritățile au precizat că tratează atacul ca pe un incident terorist.

Direcția de Sănătate Publică din Anglia a transmis că există 29 de pacienți după explozia de la Parsons Green. 21 de pacienți au rămas internați în spital, iar 8 au fost lăsați să plece acasă, relatează The Guardian.

Premierul Theresa May a anunţat vineri că nivelul alertei teroriste în Marea Britanie rămâne ”grav”, ceea ce înseamnă că un atac este extrem de probabil, şi nu a fost ridicat în urma atentatului cu bmbă în staţia de metrou Parsons Green, la Londra, soldat cu 22 de răniţi, relatează The Associated Press.

Nivelul alterei nu va fi ridicat la ”critic”, care semnalează faptul că un atac este iminent, a anunţat May în urma şedinţei Comitetului pentru situaţii de urgenţă Cobra.

Această decizie poate fi reexaminată, a precizat premierul britanic.

Londonezii au fost foarte norocoşi, deoarece bomba pare că nu s-a detonat în întregime, declară Magnus Ranstorp, un analist în domeniul terorismului de la Universitatea suedeză a Apărării, relatează The Associated Press.

Bomba a ars doar ”parţial”, iar o mare parte din dispozitiv şi ambalajul ei au rămas intacte, a declarat el vineri, după ce a studiat fotografii.

Acest lucru le va permite poliţiiei şi forţelor de securitate să stabilească cu mai multă uşurinţă ce substanţe chimice şi ce metode au fost folosite la fabricarea bombei, a subliniat el.

”Au fost aproape norocoşi cu această (bombă). Ar fi putut să fie mult mai rău”, a declarat Magnus Ranstorp.

Numărul persoanelor rănite în atacul cu bombă a crescut la 22, au anunţat oficiali britanici în domeniul sănătăţii, relatează The Associated Press.

Optsprezece persoane au fost conduse la spital cu ambulanţa, iar alte patru s-au prezentat ele însele la spitale.

Niciunul dintre răniţi nu prezintă răni grave sau care să le pună viaţa în pericol.

Preşedintele american Donald Trump a apreciat vineri că incendiul de la staţia de metrou Parsons Green este un alt atac comis de ”un terorist ratat” şi a sugerat că poate că poliţia a ratat ocazia de a-l împiedica, relatează The Associated Press.

Trump a îndemnat totodată Guvernul Marii Britanii să taie accesul la Internet al grupărilor teroriste.

”Alt atac la Londra al unui terorist ratat. Ăştia sunt nişte oameni bolnavi şi demenţi care se aflau în vizorul Scotland Yard. Trebuie să fii proactiv!”, a scris Trump într-un mesaj postat vineri pe Twitter.

”Teroriştii rataţi trebuie să fie abordaţi într-un mod mult mai dur. Internetul este principalul instrument de recrutare, care trebuie tăiat şi folosit mai bine!”.


Serviciul de Ambulanță din Londra spune că 19 persoane au fost duse la spital, cu una mai mult decât s-a anunțat anterior, potrivit The Guardian.

Cele mai multe dintre aceste persoane au suferit ”leziuni minore”, a spus Natasha Wills, director de Intervenții la Ambulanța din Londra. 

Ncio persoană nu a fost arestată în legătură cu atentatul cu bombă în staţia de metrou Parsons Green de la Londra, soldată cu 22 de răniţi, a anunţat vineri poliţia, care precizează că sute de detactivi încearcă, împreună, să-l găsească pe autor sau pe autori, relatează The Associated Press.

Poliţia Metropolitană a anunţat că forţele de ordine ”efectuează anchete rapide cu scopul de a stabili cine se face vinovat şi coopererează îndeaproape cu serviciile de securitate”.

Şeful contraterorismului Mark Rowley a declarat că sute de detectivi examinează înregistrări ale camerelor de supraveghere, desfăşoară investigaţii criminalistice şi stau de vorbă cu martori.

Numărul răniților a urcat la 22. 18 persoane au fost transportate la spital cu ambulanțele, iar alte patru s-au prezentat singure.

Poliția a declanșat o vânătoare masivă pentru a-l prinde pe autorul acestui atac terorist.

Președintele SUA, Donald Trump, a reacționat pe Twitter: ”Încă un atac în Londra, provocat de un terorist ratat. Sunt oameni demenți și nebuni, care erau în vizorul Scotland Yard. Trebuie să acționăm mult mai dur.

Potrivit unor surse din poliție, citate de The Guardian, dispozitivul a explodat doar parțial. Autorii atacului plănuiseră o distrugere la scară mult mai mare.

Până în acest moment, poliția a refuzat să precizeze dacă a arestat pe cineva.

Incendiul de vineri dimineaţa, într-o garnitură de metrou, în staţia Parsons Green, în sud-vestul Londrei, a fost cauzat de detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat, anunţă Poliţia, relatează The Associated Press. 

Serviciul de ambulanță din Londra precizează într-un comunicat că 18 persoane sunt tratate în spital după atacul de la metrou.

Premierul britanic Theresa May urma să prezideze o reuniune a Comitetului de urgenţă al Guvernului, în urma incendiului de la metroul din Londra pe care poliţia l-a catalogat drept un incident terorist, relatează The Associated Press.

”Mă gândesc la cei răniţi la Parsons Green şi la serviciile de urgenţă care răspund cu curaj acestui incident terorist”, a scris May pe Twitter.

Mai multe persoane au fost rănite în acest incident care a avut loc vineri dimineaţa, la o oră de vârf, în staţia de metrou Parsons Green, în vestul Londrei.

Nivelul ameninţării teroriste a rămas la ”grav”, penultimul pe o scală de cinci trepte, şi semnalează faptul că un atac este foarte posibil.

Pe de altă parte, ministrul britanic de Externe Boris Johnson a îndemnat lumea ”să-şi păstreze calmul şi să-şi continue viaţa normal”, în timp ce serviciile de urgenţă interveneau la incident.

Johnson sublinia că ”ar fi greşit să se speculeze” şi că poliţia şi autorităţile în domeniul transporturilor ”se ocupă”.

Premierul Theresa May se va întâlni cu comitetul de urgență Cobra pentru a discuta despre incidentul terorist.

The Guardian publică imagini video cu incidentul de la metrou:

Unitatea de contraterorism din Marea Britanie tratează explozie ca pe un „incident terorist”, informează BBC News.

Pe de alta parte, martorii au inceput sa faca declaratii. Un bărbat care se afla la zece metri de recipient a spus: „Am auzit o bufnitură și când m-am uitat am văzut flăcările. Oamenii au început să fugă și am fost norocoși că tocmai ajungeam în stație, iar ușile începeau să se descidă”, a spus Sylvain Pennec.

„Nu știu dacă a avut loc o reacție chimică, nu sunt expert, dar părea artizanală”, a mai spus el.

District Line a suspendat circulaţia metroului pe întreaga linie în urma incidentului.

Potrivit unor informaţii anterioare,neconfirmate, la staţia de metrou de la Parsons Green, în sud-vestul Londrei, a avut loc un incendiu.

Serviciile feroviare au fost puternic perturbate în Gara Euston din cauza incendiului de la Harrow. Niciun tren nu circula între Milton Keynes Central şi London Euston.

Transportul către Manchester, Birmingham şi Liverpool a fost afectat. Trenurile West Coast Main Line de la Glasgow şi Edinburgh, iclusiv Caledonian Sleeper, către Londra, au fost suspendate.

Se lucra la stabilirea unei navete între Euston, Harrow şi Wealdstone, pentru a permite serviciilor de-a lungul coastei de vest să funcţioneze.

Bilete vândute pe rutele afectate erau acceptate de London Buses, Southeastern, Southern şi Thameslink.

Trenurile London Overground între Watford Junction şi London Euston circulau, însă cu întârzieri mari.

Întârzieri mari se înregistrau pe linia de la Picadilly, între Acton Town, toate terminalele Heathrow şi Uxbridge.

Martorii au postat pe rețelele de socializare imagini cu haosul de la metroul din Londra, după atac.

Potrivit BBC, în momentul exploziei lumea s-a panicat și s-a grăbit spre ieșire. Astfel, mai multe persoane au fost călcate în picioare și au suferit răni.

De asemenea, martorii povestesc că au văzut oameni cu arsuri la nivelul feței.

Poliţia Metropolitană de la Londra şi serviciul de ambulanţă confirmă că se află la faţa locului unui ”incident” la staţia de metrou Parsons Green, în sud-vestul capitalei, relatează The Associated Press.

Operatorul a anunţat oprirea circulaţiei pe toată linia.

Toate cele trei instituţii au postat vineri mesaje pe Twitter în care promit actualizarea informaţiilor imediat ce este posibil.


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Vineri 15 Septembrie 2017 11:01
Categorie: Stiri externe
Imagini cu bărbatul din Neamț acuzat de terorism. Interceptările procurorilor
Imagini cu bărbatul din Neamț acuzat de terorism. Interceptările procurorilor
Român reţinut pentru acte de terorism. S-a convertit la islam și plănuia atacuri cu bombă
Român reţinut pentru acte de terorism. S-a convertit la islam și plănuia atacuri cu bombă
Listă cu 5.000 de ţinte ale teroriştilor, găsită în Germania
Listă cu 5.000 de ţinte ale teroriştilor, găsită în Germania

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
„Pas istoric” în războiul împotriva drogurilor. Decizia în premieră a unui judecător
Premieră mondială. Un judecător a permis cocaina în scop recreațional
Trump și-a anulat vizita în Danemarca, supărat pe tema Groenlandei. Reacțiile danezilor
Reformă în Arabia Saudită. Femeile pot călători în afara ţării fără permisiunea unui bărbat
O demolare cu final neprevăzut. 40.000 de case au fost afectate. VIDEO
Trump vrea reintegrarea Moscovei și revenirea la G8: „Este mai important să fie Rusia”
Spectaculoase care alegorice la Carnavalul Florilor. Mii de turiști au venit la festival
Klaus Iohannis si Donald Trump
Trump „celebrează” parteneriatul strategic cu România. „Viitorul sună foarte, foarte bine”
Peste 100 de cazuri de infecţie cu bacteria listeria, în Spania. Produsul consumat
11 jihadiști, uciși în ascunzătoarea lor din Egipt. Ce aveau asupra lor
Momente de groază pe mare, după ce un feribot plin cu turişti s-a ciocnit cu un iaht
Un olandez organizează o petrece pe plajă "pentru a privi cum are loc Brexit"
Site cu instrucțiuni pentru fabricarea de bombe şi droguri. Organiza chiar şi concursuri