Atac terorist la metroul din Londra. 29 de persoane au fost rănite

O explozie a avut loc, vineri la ora prânzului, la metroul din Londra. Mai multe persoane au fost rănite, iar autoritățile au precizat că tratează atacul ca pe un incident terorist.

Direcția de Sănătate Publică din Anglia a transmis că există 29 de pacienți după explozia de la Parsons Green. 21 de pacienți au rămas internați în spital, iar 8 au fost lăsați să plece acasă, relatează The Guardian.

Premierul Theresa May a anunţat vineri că nivelul alertei teroriste în Marea Britanie rămâne ”grav”, ceea ce înseamnă că un atac este extrem de probabil, şi nu a fost ridicat în urma atentatului cu bmbă în staţia de metrou Parsons Green, la Londra, soldat cu 22 de răniţi, relatează The Associated Press.

Nivelul alterei nu va fi ridicat la ”critic”, care semnalează faptul că un atac este iminent, a anunţat May în urma şedinţei Comitetului pentru situaţii de urgenţă Cobra.

Această decizie poate fi reexaminată, a precizat premierul britanic.

Londonezii au fost foarte norocoşi, deoarece bomba pare că nu s-a detonat în întregime, declară Magnus Ranstorp, un analist în domeniul terorismului de la Universitatea suedeză a Apărării, relatează The Associated Press.

Bomba a ars doar ”parţial”, iar o mare parte din dispozitiv şi ambalajul ei au rămas intacte, a declarat el vineri, după ce a studiat fotografii.

Acest lucru le va permite poliţiiei şi forţelor de securitate să stabilească cu mai multă uşurinţă ce substanţe chimice şi ce metode au fost folosite la fabricarea bombei, a subliniat el.

”Au fost aproape norocoşi cu această (bombă). Ar fi putut să fie mult mai rău”, a declarat Magnus Ranstorp.

Numărul persoanelor rănite în atacul cu bombă a crescut la 22, au anunţat oficiali britanici în domeniul sănătăţii, relatează The Associated Press.

Optsprezece persoane au fost conduse la spital cu ambulanţa, iar alte patru s-au prezentat ele însele la spitale.

Niciunul dintre răniţi nu prezintă răni grave sau care să le pună viaţa în pericol.

Preşedintele american Donald Trump a apreciat vineri că incendiul de la staţia de metrou Parsons Green este un alt atac comis de ”un terorist ratat” şi a sugerat că poate că poliţia a ratat ocazia de a-l împiedica, relatează The Associated Press.

Trump a îndemnat totodată Guvernul Marii Britanii să taie accesul la Internet al grupărilor teroriste.

”Alt atac la Londra al unui terorist ratat. Ăştia sunt nişte oameni bolnavi şi demenţi care se aflau în vizorul Scotland Yard. Trebuie să fii proactiv!”, a scris Trump într-un mesaj postat vineri pe Twitter.

”Teroriştii rataţi trebuie să fie abordaţi într-un mod mult mai dur. Internetul este principalul instrument de recrutare, care trebuie tăiat şi folosit mai bine!”.


Serviciul de Ambulanță din Londra spune că 19 persoane au fost duse la spital, cu una mai mult decât s-a anunțat anterior, potrivit The Guardian.

Cele mai multe dintre aceste persoane au suferit ”leziuni minore”, a spus Natasha Wills, director de Intervenții la Ambulanța din Londra. 

Ncio persoană nu a fost arestată în legătură cu atentatul cu bombă în staţia de metrou Parsons Green de la Londra, soldată cu 22 de răniţi, a anunţat vineri poliţia, care precizează că sute de detactivi încearcă, împreună, să-l găsească pe autor sau pe autori, relatează The Associated Press.

Poliţia Metropolitană a anunţat că forţele de ordine ”efectuează anchete rapide cu scopul de a stabili cine se face vinovat şi coopererează îndeaproape cu serviciile de securitate”.

Şeful contraterorismului Mark Rowley a declarat că sute de detectivi examinează înregistrări ale camerelor de supraveghere, desfăşoară investigaţii criminalistice şi stau de vorbă cu martori.

Numărul răniților a urcat la 22. 18 persoane au fost transportate la spital cu ambulanțele, iar alte patru s-au prezentat singure.

Poliția a declanșat o vânătoare masivă pentru a-l prinde pe autorul acestui atac terorist.

Președintele SUA, Donald Trump, a reacționat pe Twitter: ”Încă un atac în Londra, provocat de un terorist ratat. Sunt oameni demenți și nebuni, care erau în vizorul Scotland Yard. Trebuie să acționăm mult mai dur.

Potrivit unor surse din poliție, citate de The Guardian, dispozitivul a explodat doar parțial. Autorii atacului plănuiseră o distrugere la scară mult mai mare.

Până în acest moment, poliția a refuzat să precizeze dacă a arestat pe cineva.

Incendiul de vineri dimineaţa, într-o garnitură de metrou, în staţia Parsons Green, în sud-vestul Londrei, a fost cauzat de detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat, anunţă Poliţia, relatează The Associated Press. 

Serviciul de ambulanță din Londra precizează într-un comunicat că 18 persoane sunt tratate în spital după atacul de la metrou.

Premierul britanic Theresa May urma să prezideze o reuniune a Comitetului de urgenţă al Guvernului, în urma incendiului de la metroul din Londra pe care poliţia l-a catalogat drept un incident terorist, relatează The Associated Press.

”Mă gândesc la cei răniţi la Parsons Green şi la serviciile de urgenţă care răspund cu curaj acestui incident terorist”, a scris May pe Twitter.

Mai multe persoane au fost rănite în acest incident care a avut loc vineri dimineaţa, la o oră de vârf, în staţia de metrou Parsons Green, în vestul Londrei.

Nivelul ameninţării teroriste a rămas la ”grav”, penultimul pe o scală de cinci trepte, şi semnalează faptul că un atac este foarte posibil.

Pe de altă parte, ministrul britanic de Externe Boris Johnson a îndemnat lumea ”să-şi păstreze calmul şi să-şi continue viaţa normal”, în timp ce serviciile de urgenţă interveneau la incident.

Johnson sublinia că ”ar fi greşit să se speculeze” şi că poliţia şi autorităţile în domeniul transporturilor ”se ocupă”.

Premierul Theresa May se va întâlni cu comitetul de urgență Cobra pentru a discuta despre incidentul terorist.

The Guardian publică imagini video cu incidentul de la metrou:

Unitatea de contraterorism din Marea Britanie tratează explozie ca pe un „incident terorist”, informează BBC News.

Pe de alta parte, martorii au inceput sa faca declaratii. Un bărbat care se afla la zece metri de recipient a spus: „Am auzit o bufnitură și când m-am uitat am văzut flăcările. Oamenii au început să fugă și am fost norocoși că tocmai ajungeam în stație, iar ușile începeau să se descidă”, a spus Sylvain Pennec.

„Nu știu dacă a avut loc o reacție chimică, nu sunt expert, dar părea artizanală”, a mai spus el.

District Line a suspendat circulaţia metroului pe întreaga linie în urma incidentului.

Potrivit unor informaţii anterioare,neconfirmate, la staţia de metrou de la Parsons Green, în sud-vestul Londrei, a avut loc un incendiu.

Serviciile feroviare au fost puternic perturbate în Gara Euston din cauza incendiului de la Harrow. Niciun tren nu circula între Milton Keynes Central şi London Euston.

Transportul către Manchester, Birmingham şi Liverpool a fost afectat. Trenurile West Coast Main Line de la Glasgow şi Edinburgh, iclusiv Caledonian Sleeper, către Londra, au fost suspendate.

Se lucra la stabilirea unei navete între Euston, Harrow şi Wealdstone, pentru a permite serviciilor de-a lungul coastei de vest să funcţioneze.

Bilete vândute pe rutele afectate erau acceptate de London Buses, Southeastern, Southern şi Thameslink.

Trenurile London Overground între Watford Junction şi London Euston circulau, însă cu întârzieri mari.

Întârzieri mari se înregistrau pe linia de la Picadilly, între Acton Town, toate terminalele Heathrow şi Uxbridge.

Martorii au postat pe rețelele de socializare imagini cu haosul de la metroul din Londra, după atac.

Potrivit BBC, în momentul exploziei lumea s-a panicat și s-a grăbit spre ieșire. Astfel, mai multe persoane au fost călcate în picioare și au suferit răni.

De asemenea, martorii povestesc că au văzut oameni cu arsuri la nivelul feței.

Poliţia Metropolitană de la Londra şi serviciul de ambulanţă confirmă că se află la faţa locului unui ”incident” la staţia de metrou Parsons Green, în sud-vestul capitalei, relatează The Associated Press.

Operatorul a anunţat oprirea circulaţiei pe toată linia.

Toate cele trei instituţii au postat vineri mesaje pe Twitter în care promit actualizarea informaţiilor imediat ce este posibil.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
Incendiu California
A vrut să își refacă viața în California, după un uragan, însă a ajuns victimă a incendiilor
Gestul neașteptat făcut de soția traficantului El Chapo. Cum a fost fotografiată
Papa Francisc: "Strigătul celor săraci este greu de auzit pentru că este dominat de vacarmul celor foarte bogaţi"
Tot statul California a devenit un uriaş focar de incendiu. Focul s-ar putea extinde în tot vestul SUA
Ultima redută ISIS din Siria a fost cucerită. Unde ar fi fugit jihadiştii
Avion din timpul celui De-al Doilea Război Mondial prăbușit într-o parcare. Bilanțul victimelor
bataie greci
Ciocniri între polițiști și protestatari la comemorarea Revoltei de la Politehnica din Atena
Alertă în Olanda, din cauza unei tradiţii de Moş Nicolae. Personajul care a provocat lupte de stradă
Cehii au protestat împotriva premierului miliardar Andrej Babis. Acuzațiile aduse
Zeci de civili, între care și copii, uciși în Siria. Cel mai grav bilanț din ultimele două luni
Donald Trump laudă militarii trimiși la granița cu Mexicul: „O barieră puternică”
Suma uriașă cheltuită de Melania Trump pentru o singură noapte de cazare la un hotel