Explozie cu o putere luminoasa de 500 de ori cat a Soarelui. Bomba cu hidrogen lansata din avion

Bomba cu hidrogen - 2

Luna trecuta s-au implinit 55 de ani de cand s-a testat prima bomba cu hidrogen, prin lansarea ei dintr-un avion. A fost "cea mai mare si mai distrugatoare" bomba facuta vreodata de om, spun martorii. Iata o galerie foto impresionanta.

Bombele cu hidrogen au fost detonate in 1956, pentru prima oara, dintr-un avion Bombardier B-52, scrie National Geographic. Asta dupa ce cu cativa ani inainte fusesera testate si prin detonare la sol.

VIDEO: NASA ne arata cum se balanseaza Luna, ca un betiv notoriu

Testul de atunci a devastat o mica insula din oceanul Pacific, numita Atolul Bikini. Martorii oculari au declarat ca bomba cu o putere de 15 megatone a creat o minge de foc de peste 6,5 kilometri in diametru si de puterea luminoasa a 500 de sori.

Pasajul Basarab nu se vede pe Google Maps. ANIMATIE: constructiea podului 2007-2011

Citește și
Honda Clarity
Hidrogenul- combustibil pentru masina viitorului
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Consecinta: avea sa se produca cea mai mare contaminare radioactiva cauzata vreodata de Statele Unite.

Intr-o bomba atomica, uraniul sau plutoniul se descompun in elemente mai usoare, care cantaresc impreuna mai putin decat atomii initiali, restul masei fiind reprezentata de energie. Spre deosebire de bomba bazata pe fisiune, bomba cu hidrogen functioneaza pe baza fuziunii, sau unirea, unor elemente mai usoare in elemente mai grele. Produsul finit cantareste din nou mai putin decat componentele sale, diferenta de asemenea este reprezentata de energie. Deoarece sunt necesare temperaturi foarte ridicate pentru a initia reactiile de fuziune, bomba cu hidrogen este cunoscuta si sub numele de bomba termonucleara.

Explozia a lasat un crater avand diametrul de 2 kilometri si adancimea de 50 de metri. Norul in forma de ciuperca creat de bomba a ajuns la o inaltime de 40.000 de metri si la un diametru de 100 de kilometri, in mai putin de 10 minute.

Iata prima explozie a unei bombe rusesti, cu hidrogen


Russian Tsar Hydrogen Bomb Explosion - Watch more Funny Videos

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Combate incalzirea globala pe scuterul ce merge cu apa... sarata
Combate incalzirea globala pe scuterul ce merge cu apa... sarata

Un inventator japonez sustine ca a gasit mijlocul de locomotie perfect pentru a combate incalzirea globala. Un scuter care merge cu apa sarata. Vehiculul foloseste hidrogen gazos, rezultat in urma unei reactii chimice dintre apa si sare.

Hidrogenul- combustibil pentru masina viitorului
Hidrogenul- combustibil pentru masina viitorului

Ce vom conduce in 5 ani? Specialistii de la Honda au deja raspunsul!

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.