Explozia din Rusia. Bilanțul morților a urcat la 26, șase persoane au fost salvate
Bilanțul morților din Magnitogorsk, Rusia, a crescut.
Serviciile de intervenţie continuau miercuri să scotocească pe un frig glacial în ruinele unui imobil de locuinţe în oraşul Magnitogorsk din Uralul rusesc, care s-a prăbuşit parţial cu două zile mai devreme în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaze, soldată cu cel puţin 26 de morţi.
Au fost descoperite corpurile neînsufleţite a 26 de persoane, între care doi copii, potrivit unui bilanţ actualizat al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Şase persoane, între care doi copii, au putut fi salvate, dar în continuare nu se ştie nimic despre soarta altor 20 de locatari ai imobilului.
"Acţiunile la faţa locului continuă", adaugă într-un comunicat ministerul, precizând că, în ultimele 24 de ore, au fost degajate dărâmăturile de pe 800 de metri pătraţi şi încărcate în 50 de camioane.
O întreagă scară a imobilului de nouă etaje s-a prăbuşit în explozia survenită luni dimineaţă la Magnitogorsk, un oraş industrial în regiunea Celiabinsk, situat la 1.700 km est de Moscova, în Munţii Ural.
În total, au fost distruse 48 de apartamente în care locuiau circa 100 de persoane în acest imobil din beton, construit în 1973, în epoca sovietică, conform agenţiei de presă RIA Novosti.
Echipele de intervenţie, care lucrează pe un frig glacial de minus 27 de grade Celsius, au degajat marţi dintre ruine un bebeluş de 11 luni în viaţă. Imagini televizate l-au arătat pe un pat de spital, supravegheat de mama sa înlăcrimată.
Responsabili ai Sănătăţii din Moscova au indicat miercuri că el este într-o stare gravă, dar stabilă, suferind de degerături, precum şi de un traumatism cranian şi de mai multe fracturi.
Flori şi lumânări au fost depuse în apropierea de locul tragediei, ca omagiu adus victimelor, în timp ce guvernatorul regiunii a decretat o zi de doliu miercuri.
Comitetul de anchetă rus, organism însărcinat cu principalele investigaţii în ţară, a anunţat marţi seara că nicio urmă de explozibili sau de componente ale acestora nu au fost descoperite printre dărâmăturile deja degajate pe fondul zvonurilor avansate de unele mass-media locale, potrivit cărora explozia s-ar fi produs în urma unui atentat.
Aceste zvonuri s-au accentuat după o altă explozie produsă marţi seara într-un microbuz, tot la Magnitogorsk, care s-a soldat cu trei morţi, potrivit autorităţilor locale.
Autorităţile nu au făcut nicio legătură între cele două incidente.
Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat luni la locul evenimentului.
O anchetă a fost deschisă, dar Serviciul Federal de Securitate (FSB) a confirmat că explozia a avut drept cauză o scurgere de gaze.
Instalaţia de gaze în imobil nu mai fusese revizuită de peste şase luni, a afirmat la televiziune şeful Comisiei de anchetă, Aleksandr Bastrâkin.
Exploziile devastatoare ca urmare a scurgerilor de gaze sunt relativ comune în Rusia pentru că cea mai mare parte a infrastructurilor datează din epoca sovietică şi normele de securitate sunt ignorate adeseori.
Situată într-o regiune al cărei subsol este bogat în minerale, Magnitogorsk, care are 400.000 de locuitori, adăposteşte una din principalele oţelării ale Rusiei.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!