Expert american: SUA s-ar putea confrunta cu o criză similară cu cea din Italia

Ultima actualizare: 16-03-2020 20:14

Fiecare cetățean american trebuie să contribuie la efortul de combatere a coronavirusului, mai ales prin respectarea măsurilor de prevenire a contaminării. Dacă nu, sute de mii de oameni, ar putea muri de Covid-19.

Este avertismentul dat, de principalul expert pentru boli infecțioase, din Statele Unite, în contrast cu poziția președintelui Trump, care insistă că virusul este sub control. În Statele Unite, conform ultimelor date, sunt aproape 3.500 de persoane infectate şi cel puţin 65 de decese.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de boli infecţioase, a avertizat că Statele Unite s-ar putea confrunta cu o criză similară cu cea din Italia - dacă cetăţenii americani nu înţeleg că trebuie să rămână în autoizolare şi nu respectă regulile de distanţare socială.

Dr. Anthony Fauci: „Ce e mai rău încă nu a venit. De felul în care răspundem acum acestei provocări va depinde bilanțul final al crizei.”

O stare de anxietate şi confuzie îi cuprinde, treptat, pe oameni care se văd nevoiţi să trăiască într-o nouă realitate. În plus încep să înţeleagă că sunt puse la încercare sistemele sanitar, economic şi politic ale ţării.

Dr. Anthony Fauci: „Pentru o vreme, în Statele Unite viața nu va mai fi așa cum suntem obișnuiți să fie. Trebuie să acceptăm acest lucru dacă vrem să facem ce e mai bine pentru poporul american. Uneori oamenii cred că exagerăm. Chiar aș vrea să creadă că eu exagerez acum, ar însemna că fac exact ce trebuie.”

Şcolile au fost închise de luni, la New York, iar de marți - restaurantele barurile şi alte locuri unde se adună mulţi oameni. Sunt măsuri destinate să opresca răspândirea temutului virus.

Preşedintele Trump a recunoscut cu întârziere pericolul, chiar şi acum, sunt de părere mulţi, pare mai preocupat de imagine şi repararea eventualelor daune politice.

Donald Trump: „Nu e nevoie să cumpărați atât de mult, calmați-vă, relaxați-vă! Cred că Doug de la Walmart mi-a spus că se cumpără mai mult decât în perioada Crăciunului. Relaxați-vă! Suntem bine, totul va trece!”

Săptămâna trecută, un înalt oficial din sistemul sanitar a admis că sistemul naţional de testare pentru coronvirus, din Statele Unite, a eşuat. Ce promitea preşedintele Trump, că oricine are nevoie să fie testat va fi testat, este departe de realitate.

Andrew Como, guvernatorul statului New York: „Ce s-a întâmplat în Italia este că sistemul medical a fost copleșit. La fel vom păți și noi, toate datele indică asta. Nu ne-am mișcat deloc bine la capitolul testare. Să nu repetăm și alte greșeli ale italienilor.”

Corespondenţii de presă transmit că americanii se tem că nu vor mai fi paturi suficiente în spitale dacă numărul îmbolnăvirilor ar exploda. Şi nu ştiu cum pot avea grijă de copii - trimişi acasă, de la şcoală, cu milioanele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!