Expert american: SUA s-ar putea confrunta cu o criză similară cu cea din Italia


Ultimul update: Luni 16 Martie 2020 20:14
Data publicarii: Luni 16 Martie 2020 19:27
Categorie: Stiri externe

Fiecare cetățean american trebuie să contribuie la efortul de combatere a coronavirusului, mai ales prin respectarea măsurilor de prevenire a contaminării. Dacă nu, sute de mii de oameni, ar putea muri de Covid-19.

Este avertismentul dat, de principalul expert pentru boli infecțioase, din Statele Unite, în contrast cu poziția președintelui Trump, care insistă că virusul este sub control. În Statele Unite, conform ultimelor date, sunt aproape 3.500 de persoane infectate şi cel puţin 65 de decese.

Dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de boli infecţioase, a avertizat că Statele Unite s-ar putea confrunta cu o criză similară cu cea din Italia - dacă cetăţenii americani nu înţeleg că trebuie să rămână în autoizolare şi nu respectă regulile de distanţare socială.

Dr. Anthony Fauci: „Ce e mai rău încă nu a venit. De felul în care răspundem acum acestei provocări va depinde bilanțul final al crizei.”

O stare de anxietate şi confuzie îi cuprinde, treptat, pe oameni care se văd nevoiţi să trăiască într-o nouă realitate. În plus încep să înţeleagă că sunt puse la încercare sistemele sanitar, economic şi politic ale ţării.

Dr. Anthony Fauci: „Pentru o vreme, în Statele Unite viața nu va mai fi așa cum suntem obișnuiți să fie. Trebuie să acceptăm acest lucru dacă vrem să facem ce e mai bine pentru poporul american. Uneori oamenii cred că exagerăm. Chiar aș vrea să creadă că eu exagerez acum, ar însemna că fac exact ce trebuie.”

Şcolile au fost închise de luni, la New York, iar de marți - restaurantele barurile şi alte locuri unde se adună mulţi oameni. Sunt măsuri destinate să opresca răspândirea temutului virus.

Preşedintele Trump a recunoscut cu întârziere pericolul, chiar şi acum, sunt de părere mulţi, pare mai preocupat de imagine şi repararea eventualelor daune politice.

Donald Trump: „Nu e nevoie să cumpărați atât de mult, calmați-vă, relaxați-vă! Cred că Doug de la Walmart mi-a spus că se cumpără mai mult decât în perioada Crăciunului. Relaxați-vă! Suntem bine, totul va trece!”

Săptămâna trecută, un înalt oficial din sistemul sanitar a admis că sistemul naţional de testare pentru coronvirus, din Statele Unite, a eşuat. Ce promitea preşedintele Trump, că oricine are nevoie să fie testat va fi testat, este departe de realitate.

Andrew Como, guvernatorul statului New York: „Ce s-a întâmplat în Italia este că sistemul medical a fost copleșit. La fel vom păți și noi, toate datele indică asta. Nu ne-am mișcat deloc bine la capitolul testare. Să nu repetăm și alte greșeli ale italienilor.”

Corespondenţii de presă transmit că americanii se tem că nu vor mai fi paturi suficiente în spitale dacă numărul îmbolnăvirilor ar exploda. Şi nu ştiu cum pot avea grijă de copii - trimişi acasă, de la şcoală, cu milioanele.

VIDEO PROTVPLUS.RO