Experimentul dintr-un orășel din Italia prin care a fost oprită răspândirea coroanvirusului


Ultimul update: Joi 19 Martie 2020 17:51
Data publicarii: Joi 19 Martie 2020 17:35
Categorie: Stiri externe
Coronavirus Italia

Autoritățile dintr-un orășel din Italia au anunțat că nu au mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus, după un experiment ce a implicat testarea tuturor locuitorilor săi, relatează Sky News.

Comuna Vo, din apropiere de Veneția, a fost unul dintre cele 11 localități din centrul focarului COVID-19 al Italiei și a început experimentul în momentul declanșării pandemiei în Europa.

Practic, experimentul a constat în testarea tuturor celor 3.300 de locuitori și impunerea unor reguli stricte de carantină în cazul celor infectați cu coronavirus și a contactelor acestora.

 

Presa italiană sugerează că orașul nu a mai înregistrat cazuri noi începând de vineri.

„Testarea a fost vitală, a salvat multe vieți”, a spus primarul localității Vo, Giuliano Martini.

Andrea Crisanti, un expert în boli infecțioase de la Imperial College London,a declarat că testarea și retestarea întregii populații a făcut diferența.

„În Vo Euganeo, am testat toți locuitorii, chiar și pe cei asimptomatici. Toți cetățenii au fost plasați în izolare, ca să nu poată transmite boala. La a doua testare, am înregistrat o scădere cu 90% a numărului de cazuri”, a spus profesorul Crisanti.

„Este clar că nu poți să testezi toate persoanele din Italia, dar îi poți testa toate contactele apropiate ale pacienților asimptomatici”, a adăugat el.

Italia a anunțat miercuri 475 de decese provocate de coronavirus, bilanţul epidemiei ajungând la 2.978 de morţi și 35.713 persoane infectate.

Sursa: Twitter

VIDEO PROTVPLUS.RO