Premierul Olandei: Relaxați-vă, avem suficientă hârtie igienică pentru următorii 10 ani

Dată publicare: 19-03-2020 16:48
Dată actualizare: 19-03-2020 17:12


Mark Rutte

Primul ministru din Olanda, Mark Rutte, a anuțat ieri cetățenii, pe fondul focarului global de coronavirus, că nu există deficit de hârtie igienică, informează Reuters.

„Da, au din nou pe rafturi hârtie igienică”, a spus Mark Rutte unui cumpărător într-un schimb informal de replici în timp ce vizita un supermarket pentru a arăta sprijin lucrătorilor.

Primul ministru olandez a mai precizat: ”Avem destulă hârtie igienică în toată țara pentru următorii 10 ani. Putem să ne facem nevoile liniștiți”.

Rafturile din supermarketurile olandeze s-au reîncărcat în mare parte cu hârtie igienică după ce săptămâna trecută au fost golite, scrie Reuters.

Totodată, polițiștii din statul American Oregon le-au cerut cetățenilor îngrijorați de pandemia de coronavirus să nu mai sune la 911 dacă rămân fără hârtie igienică.

„E greu de crezut că trebuie să scriem asta. Nu sunaţi la 911 (numărul de urgenţă – n.r.) doar pentru că nu mai aveţi hârtie igienică”, au publicat pe pagina lor de Facebook poliţiştii din acest mic oraş din statul Oregon.

„Veţi supravieţui şi fără ajutorul nostru”, au adăugat ei, vizibil excedaţi de apelurile cetăţenilor debusolaţi în contextul penuriei de hârtie igienică.

Poliţiştii îşi păstrează totuşi simţul serviciului public. Ei le propun cetăţenilor aflaţi în dificultate o serie de alte opţiuni dovedite: bureţi umezi la capătul unui băţ ca romanii, pănuşi de porumb ca mayaşii, cârpe, ziare vechi sau frunze de copac.

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO