EUROVISION 2014. Portretele concurentilor din acest an: cine este cel mai ciudat, dar si principalul favorit

Ultima actualizare: 26-04-2014 07:08
eurovision 2014

Mai sunt aproape trei saptamani pana la startul concursului muzical a carui febra cuprinde Europa in fiecare an - EUROVISION 2014.

Pe langa melodii mai mult sau mai putin apreciate, competitia a devenit cunoscuta si pentru constroversele si certurile pe care le creeaza intre tarile ce-si trimit reprezentanti.

Si in acest an, pe scena din Copenhaga isi vor arata talentul concurenti care deja s-au remarcat prin iesirea din tipare. Publicatia britanica The Independent a gasit-o deja pe cea mai controversata concurenta din acest an - este vorba despre Conchita Wurst din Austria pe care presa din Europa a comparat-o deja cu celebra Dana International.

Nascuta in Columbia, Conchita are 24 de ani, iar numele sau real este Tom Neuwirth. Nu a vrut sa renunte la barba desi se considera femeie si a suferit numeroase operatii pentru a-si schimba sexul. Spune despre ea ca este un simbol al tolerantei si sustine libertatea artistica.

Rusia trimite doua gemene la Eurovision 2014, Anastasiya si Maria care au castigat Eurovision Junior in 2006. Ucraina in schimb a ales-o reprezentanta pe frumoasa Mariya Yaremchuk.

Casele de pariuri il considera favorit in acest an pe Aram MP3 din Armenia. Aram Sargsyan este cantaret, actor, comediant si om de televiziune si se afla pentru prima data la Eurovision.

Suedia, Danermarca si Norvegia prin Carl Espen sunt cotate si ele cu sanse bune sa castige concursul, considera britanicii.

Romania, reprezentata de Paula Seling si Ovi, a fost cotata cu aceleasi sanse ca si Ungaria si Marea Britanie, de 14/1.

  

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO