Europa, afectată de vreme rea: cel puțin 8 persoane au murit în urma furtunii
O furtună cu forţă de uragan a luat cel puţin 8 vieţi în Germania, Olanda şi Belgia.
Majoritatea victimelor, inclusiv doi pompieri, au pierit sub greutatea copacilor scoşi din rădăcini sau a bucăţilor de acoperiș luate pe sus de vânt.
Un german, însă, a murit după ce maşina lui a fost împinsă de urgie în faţa altor vehicule.
Tot din cauza vremii extreme, sute de curse aeriene au fost anulate, iar trenurile au fost oprite în staţii.
Vântul care a bătut și cu 140 de kilometri pe oră, în Olanda, a scos copacii bătrâni din rădăcină. O mamă şi bebeluşul ei au scăpat cu viaţa ca prin minune, după ce un pom s-a prăvălit pe un trotuar, la câteva clipe după ce trecuseră pe acolo. Rafalele dezlănţuite au smuls și zeci de acoperişuri.
De asemenea, urgia a dărâmat cel puţin 17 camioane, unele în mers. Totodată, a forţat autorităţile să suspende toate zborurile care aveau că destinaţie, sau punct de plecare, aeroportul Schipol, din Amsterdam - unul dintre cele mai aglomerate din lume. Din precauţie, poliţia a închis centrul unui oraş cu 200 de mii de locuitori, situat în apropiere de Amsterdam.
Nu s-a putut circulă nici pe calea ferată. Copacii au căzut peste şine, ori au avariat reţeaua de înaltă tensiune, aşa că trenurile nu au mai plecat în cursă.
O măsură similară a fost luată şi în Germania. Deutsche Bahn a decis să ţină în gară toate garniturile care ar fi trebuit să plece în curse lungi. Au fost anulate şi numeroase curse regionale.
Tot în Germania, autorităţile le-au cerut oamenilor să evite deplasările, pe cât posibil, iar mai multe şcoli au fost închise.
Vântul, care a avut peste 130 de kilometri pe oră la rafală, a măturat, de asemenea, Nordul Angliei şi Scoţia, unde zeci de mii de locuinţe au rămas fără curent electric.
În plus, în Marea Britanie traficul a fost dat peste cap și din cauza ninsorilor abundente.
În schimb, în enclava rusă Kaliningrad, malurile Mării Baltice s-au umplut de meduze îngheţate, iar localnicii au venit să le admire şi să facă fotografii. Zoologii au explicat că vântul a împins vietăţile spre mal. Din cauza temperaturilor scăzute şi având în vedere că 90 la sută din corpul lor înseamnă apă, meduzele s-au transformat în bucăți de gheață.
Sursa: Pro TV
Etichete: germania, europa, furtuna, Olanda, vreme rea,
Dată publicare:
19-01-2018 08:11