Primele imagini cu erupția vulcanică din Noua Zeelandă. Sunt 5 morți şi mai mulţi răniţi

Ultima actualizare: 09-12-2019 14:05

Cel puţin cinci persoane au murit, mai multe au fost rănite, iar altele sunt date dispărute după erupţia de luni a vulcanului de pe White Island (Insula Albă) din nordul Noii Zeelande, au anunțat autoritățile locale.

UDPATE - Au apărut primele imagini din momentul erupției pe rețelele sociale.

Câțiva dintre turiștii aflați pe insulă au reușit să surprindă primele momente de după erupția vulcanului, atunci când se îndepărtau de insulă, potrivit CNN.

 

 

 

 

 

Autoritățile au anunțat, inițial, că o persoană și-a pierdut viața.

„Pot confirma că o persoană a decedat”, a declarat sub-comisarul John Tims, precizând că pe moment, este prea periculos să se desfăşoare operaţiuni de salvare.

Ulterior, John Tims a anunțat că bilanțul a crescut la cinci morți, conform CNN.

Potrivit acestuia, persoana decedată era una dintre cele care fuseseră evacuate.

Deşi iniţial s-a crezut că la momentul erupţiei vulcanului, la ora locală 2.11 PM (01.11 GMT), pe insulă sau în proximitatea acesteia se aflau circa 100 de persoane, în prezent poliţia estimează că numărul acestora acestora ar fi fost mai mic de 50.

„Ştim că erau mai mulţi turişti, din Noua Zeelandă şi din străinătate, pe insulă sau în jurul ei, azi”, la momentul erupţiei, a indicat premierul Jacinda Ahern.

Potrivit Reuters, dintre cele circa 50 de persoane - unele dintre acestea fiind turişti de pe vasul de croazieră ''Ovation of the Seas'' - 23 au fost salvate, însă despre soarta celorlalte nu se ştie deocamdată nimic.

„Este o situaţie care evoluează şi, desigur, toate gândurile noastre sunt către persoanele în cauză”, a adăugat ea.

Agenţia Naţională de gestionare a situaţiilor de urgenţă a anunţat că erupţia vulcanică moderată este periculoasă pentru persoanele care se află în apropierea vulcanului.

Aproximativ 10.000 de turişti vizitează în fiecare an insula formată de un vulcan, care a intrat în erupţie în mod constant de o jumătate de secol, ultima dată în 2016.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO