Elon Musk a inaugurat prima fabrică a Tesla din Europa, în paşi de dans. VIDEO
Elon Musk a inaugurat, marţi, lângă Berlin, prima unitate de producţie a Tesla din Europa, în paşi de dans, în timp ce compania încearcă să reducă presiunea asupra celorlalte fabrici ale sale din SUA şi China, transmite CNBC, conform news.ro.
Musk a fost văzut dansând în timp ce prezida livrarea primelor maşini fabricate în Germania ale Tesla către 30 de clienţi şi familiile acestora, la uzina de 5 miliarde de euro a producătorului auto.
”Este o zi grozavă pentru fabrică”, a spus Musk, înainte de a saluta lansarea drept ”un alt pas în direcţia unui viitor durabil”, potrivit Reuters.
Elon Musk was cheered as he oversaw the handover of Tesla's first German-made cars at its Gruenheide plant, marking the start of the U.S. automaker's inaugural European hub just two years after it was first announced https://t.co/StsvQeETUl pic.twitter.com/misFcFdej9
— Reuters (@Reuters) March 22, 2022
CEO-ul Tesla a reînviat amintirile despre lansarea fabricii companiei din Shanghai, în ianuarie 2020, unde a arătat şi câteva dintre mişcările sale de dans.
Musk este aşteptat să inaugureze şi noua fabrică Giga Berlin (sau Gigafactory Berlin-Brandenburg), care se află în Grünheide, un oraş carbonifer din Brandenburg, Germania, la distanţă de navetă faţă de capitală.
Nu toată lumea este în favoarea Giga Berlin. Câţiva protestatari s-au adunat în faţa clădirii marţi, pentru a-şi exprima îngrijorările, potrivit Reuters.
Ei sunt îngrijoraţi că fabrica va folosi prea multă apă şi sunt nemulţumiţi de numărul de copaci care au fost sacrificaţi pentru a o construi.
Tesla anticipează că fabrica din Berlin va produce până la 500.000 de vehicule anual.
Publicaţia Auto Motor Und Sport din Germania a relatat că fabrica Tesla vizează o producţie de 2.000 de vehicule în primele săptămâni de producţie în serie.
Troy Teslike, un cercetător independent Tesla, a postat pe Twitter că firma speră apoi ca producţia de vehicule să atingă 1.000 de unităţi pe săptămână, în şase săptămâni de la începerea producţiei comerciale, şi apoi 5.000 de unităţi pe săptămână până la sfârşitul anului 2022.
Producătorul de vehicule electrice din SUA a avut dificultăţi să ţină pasul cu cererea şi se pare că există întârzieri mari pentru modelele Y şi anumite modele 3 în diferite părţi ale lumii.
Săptămâna trecută, Tesla a fost nevoită să închidă temporar producţia la fabrica sa din Shanghai, din cauza reapariţiei cazurilor de Covid-19 în China.
În ultimele trimestre, Tesla a exportat maşini din China către clienţii din Europa. Cererea de vehicule electrice rămâne foarte mare în Europa, iar acum Tesla se poate baza pe o anumită producţie de pe continent, nu numai pe exporturile din China.