Șapte oameni au murit după ce un elicopter s-a prăbușit, pe timp de furtună, într-o zonă montană împădurită, în provincia italiană Modena.

Salvatorii au reperat locul prăbușirii și trupurile celor șapte victime - patru turci, doi libanezi și pilotul italian. O persoană care alerga pe potecile de munte a sunat la numărul de urgență, raportând că a văzut în pădure, de la distanță, epava unui elicopter.

Astfel a fost identificat locul accidentului. Din aer, epava nu putea fi văzută, într-o vale greu accesibilă. Era cam la zece kilometri de zona unde au început căutările inițiale, pe baza ultimelor semnale primite de la telefoanele mobile ale pasagerilor.

Elicopterul, care zbura spre Treviso, a dispărut de pe ecranele radarelor joi dimineața. Pasagerii de origine turcă de la bord lucrau pentru un grup industrial care participa la un târg expozițional.

”Serviciile de salvare i-au găsit morţi pe cei şapte pasageri din elicopter, patru de naţionalitate turcă şi doi de naţionalitate libaneză, care se aflau într-o călătorie de afaceri în Italia, precum şi pe pilotul italian”, a anunţat biroul prefectului din oraşul Modena.

Elicopterul a fost găsit într-o zonă montană de-a lungul graniţei dintre Toscana şi regiunea Emilia Romagna, se arată în comunicat.

Procurorii au izolat zona în cadrul anchetei incidentului.

”Am luat coordonatele, ne-am dus la locul accidentului şi am găsit totul ars. Elicopterul este practic în interiorul unei văi, lângă un pârâu”, a spus un salvamontist într-un videoclip postat pe contul de Twitter al Forţelor Aeriene Italiene.

Oamenii de afaceri turci au lucrat pentru Eczacibasi Consumer Products, o subsidiară a grup industrial turc Eczacibasi.

Elicopterul era un AW119 Koala produs de compania din domeniul apărării Leonardo, a declarat pentru Reuters o persoană familiar accidentului.

Agenţia de presă Ansa a relatat că Leonardo este deţinută de compania de transport şi întreţinere aeronautică Avio Helicopters, cu sediul în Thiene, în nordul Italiei.